İçindekiler[göster]

Giresun’un popüler ilçelerinden biri olan Şebinkarahisar, her sene binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Giresun’a gelenlerin mutlaka uğradığı noktalardan biri olan Şebinkarahisar’da görülmeye değer çok sayıda tarihi ve doğal güzellik alanı bulunmaktadır. İlçeye ulaşım son derece kolaydır. Ulaşım için birden fazla seçenek mevcuttur. 

İlçeye ulaşım seçenekleri arasında kara yolu ve hava yolu bulunmaktadır. İlçeye hızlı bir şekilde ulaşmak isteyenler için en uygun seçenek hava yolu ile ulaşımdır. İlçeye düzenli olarak şehirlerarası otobüs seferleri yapılmaktadır. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’den direkt otobüs seferleri mevcuttur. Bulunduğunuz bölgeden Şebinkarahisar otobüs bileti satın almanız yeterlidir. Diğer şehirlerden ise aktarmalı olarak ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

İlçe bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleri ile birçok turistin ilgi odağı haline gelmektedir. Özellikle tarihi yapı açısından epey zengin olan bölgeye bahar ve yaz döneminde gelinmesi tavsiye edilmektedir. İlçenin gezilip görülecek en popüler yerleri aşağıdaki listede bulunmaktadır. Sizler için hazırladığımız Şebinkarahisar gezi rehberi sayesinde ilçenin gezilecek başlıca yerlerine daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz.  

Şebinkarahisar Kalesi

İlçeyi ziyaret ettiğinizde ilk uğramanız gereken yerlerin başında tarihi dokusu ile öne çıkan Şebinkarahisar Kalesi gelmektedir. İlçe merkezinde yer alan kaleye ulaşım son derece kolaydır. Özel aracınız ile gidebileceğiniz gibi yürüyerek de ulaşım mümkündür.

Bir tepe üzerinde konumlanan kale, Osmanlı zamanında inşa edilmiş önemli tarihi yapılardan biridir. Geçmişte birçok medeniyet tarafından kullanılan kale, görkemli görüntüsü ile dikkat çekmektedir. Kare formda inşa edilen kalenin içerisinde su sarnıçları gibi birçok tarihi kalıntıya rastlayabilmeniz mümkündür. Tarih meraklıların mutlaka yakından görmesi gereken kalede birçok tarihi kalıntıyı fotoğraflayabilirsiniz. 

Gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakan kaleyi, gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi öneririz. Şebinkarahisar Kalesi’ne girişler ücretsizdir. Herhangi bir ziyaret saati kısıtlaması bulunmamaktadır. 

Taşhanlar

İlçe merkezinde yer alan Taşhanlar, Şebinkarahisar Kalesi’nin güneyinde bulunmaktadır. Özel aracınız ile ulaşım sağlayabileceğiniz gibi ilçe merkezinden hareket eden toplu taşıma araçlarını da tercih edebilirsiniz.

17.yüzyılda Taban Ahmet Ağa tarafından inşa ettirilen yapılar, ihtişamlı görüntü ile gelen ziyaretçilerini büyülemektedir. Osmanlı döneminden kalma bu tarihi yapılar toplam iki kattan meydana gelmektedir. Kemerli yapıları ile dikkat çeken Taşhanlar, günümüze gelene kadar birçok kez bakım ve onarımdan geçmiştir. Şebinkarahisar gezinizde mutlaka uğramanız gereken noktalardan biridir. 

Taşhanlar’ı ücretsiz bir şekilde günün her saati ziyaret edebilmeniz mümkündür. 

Meryem Ana Manastırı

İlçenin Kayadibi Köyü’nde yer alan Meryem Ana Manastırı, mimari yapısı ve görkemli görüntüsü ile dikkat çekmektedir. Yıl boyunca ziyaretçisi eksik olmayan manastır, özellikle Hristiyanların uğrak noktalarından biridir.

3 bölümden meydana gelen manastırın toplam 32 odası bulunmaktadır. 4 katlı olarak inşa edilen yapının ne zaman yapıldığına dair net bir bilgi yoktur. Yapılan araştırmalara göre Trabzon Pontus Rum İmparatorluğu döneminde inşa edildiği düşünülmektedir. Manastırın en dikkat bölümü ise duvarında bulunan fresklerdir. 

Günümüze gelene kadar birçok restorasyon çalışmasından geçen bu önemli yapıyı, Şebinkarahisar gezilecek yerler listesine mutlaka dahil etmenizi öneririz. Manastıra girişler ücretsizdir. Haftanın her günü sabah saat 09.00 ile akşam saat 19.00 arası ziyaret edebilirsiniz.  

Atatürk Evi ve Müzesi

Şebinkarahisar gezinizde görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri Atatürk Evi ve Müzesi’dir. İlçe merkezinde yer alan müze, 20.yüzyılın başlarında iki katlı olarak yapılmıştır.

Kültür turizmi açısından büyük bir öneme sahip olan müze içerisinde birçok önemli tarihi eser bulunmaktadır. Yapı aynı zamanda müzeye çevrilmeden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye geldiğinde konakladığı yerdir. Müze içerisinde Atatürk’ün burada konakladığı zamanlarda kullandığı özel eşyaları, yöresel etnografik eserler, heykeller, savaş aletleri ve tablolar sergilenmektedir. 

Ayrıca müze geziniz esnasında Atatürk Kütüphanesi’ni de mutlaka yakından görmenizi öneririz. Müzeye girişler ücretsizdir. Haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 18.00 arası ziyarete açıktır. 

Licese Kilisesi

İlçenin Asarcık Köyü’ne bağlı Licese Mahallesi’nde yer alan kilise, yüzlerce yıllık geçmişi ile ön plana çıkmaktadır. Hristiyanların sıklıkla ziyaret ettiği kilise 1874 ile 1887 tarihleri arasında yapılmıştır.

Kilise içerisinde görülmeye değer birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır. Günümüze ulaşan önemli tarihi yapılar arasında bulunan kiliseyi mutlaka ziyaret etmeniz önerilmektedir. Kilise içerisinde bulunan tarihi kalıntıları fotoğraflayabilir ve ilçenin tarihine doğru keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Licese Kilisesi’ne giriş ücreti yoktur. Dört mevsim de ziyarete açıktır. Herhangi bir ziyaret saati kısıtlaması bulunmamaktadır. 

Fahreddin Behramşah Camisi

İlçe merkezine bağlı Avutmuş Mahallesi’nde yer alan cami, tarihi dokusu ile dikkat çekmektedir. Mengücek Hükümdarı Behramşah adına oğlu Muzafferüddin Mehmet tarafından yaptırılmıştır. 

Kubbeli olarak inşa edilen cami içerisinde şadırvan, kütüphane gibi bölümler bulunmaktadır. İnşa edildiği tarihten bu yana hiçbir zarar görmeyen cami, günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmayı başarmıştır. İbadethane olarak kullanılan camiyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilmeniz mümkündür. 

Fatih Cami

Fatih camisi, ilçe merkezinde yer alan önemli tarihi yapılardan biridir. Ahşaptan meydana gelen cami, 1886 senesinde yaşanan yangın sonucu büyük zarar görmüştür. 1888 senesinde Resih Paşa döneminde halkın da yardım etmesi ile birlikte yeni bir cami inşa edilmiştir.

Son inşa edildiği tarihten sonra birçok kez bakım ve onarımdan geçen caminin mimari yapısı oldukça şıktır. Özellikle hemen girişinde bulunan hayrat ve kütüphane mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalar arasındadır. Bölge halkı tarafından sıklıkla ziyaret edilen cami, turistlerin de ilgi odağı haline gelmiştir. Günümüzde ibadete açık olan camiye girişler ücretsizdir. İbadet saatleri dışında ziyaret etmeniz önerilmektedir. 

Çatalgöl Şelalesi

Şebinkarahisar, tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzellikleri ile de birçok turistin beğenisini kazanmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunan Çatalgöl Şelalesi, bölgenin en popüler doğal güzelliklerinden biridir.

Doğaseverlerin en sık tercih ettiği noktalar arasında bulunan şelale bölgesinde yapabileceğiniz keyifli aktiviteler bulunmaktadır. Şelale çevresinde aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte piknik yapabilir, çadır kurarak konaklayabilirsiniz. 

Çatalgöl Şelalesi’ne girişler ücretsizdir. Herhangi bir ziyaret saati kısıtlaması bulunmamaktadır. Özellikle bahar ve yaz aylarında bir hayli kalabalık olan bu bölge, Şebinkarahisar görülecek yerler arasındadır. 

Çağlayan Şelalesi

Şebinkarahisar’a geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri Çağlayan Şelalesi’dir. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bu noktada yapılabilecek birçok aktivite bulunmaktadır.

Kamp aktivitesi için oldukça elverişli olan bölgede, muhteşem şelale manzarasına karşı çadır kurup konaklayabilirsiniz. Kamp yapma dışında sevdikleriniz ile birlikte piknik de yapabilirsiniz. Huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ederiz.

Çağlayan Şelalesi’ne girişler ücretsizdir. Özellikle yabancı turistlerin gözde yerlerinden biri olan şelaleyi, Şebinkarahisar gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayınız.  

Bunlar ilginizi çekebilir?

Dikmetaş Göleti

İlçeye bağlı Dikmetaş Yaylası’nda yer alan gölet, muhteşem doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Yayla bölgesinde yeşillikler içerisinde bulunan gölet, özellikle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasındadır.

Gölet çevresinde piknik yapabilmeniz mümkündür. Piknik dışında muhteşem doğa manzara fotoğrafları çekebilir, çevreyi keşfe çıkabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Şebinkarahisar gezinizi sonlandırmadan önce mutlaka Dikmetaş Göleti’ni de ziyaret etmenizi öneririz.

Gölet bölgesine girişler ücretsizdir. Herhangi bir ziyaret saati kısıtlaması yoktur. 

Kategoriler: Şehir Rehberi