İçindekiler[göster]

Cape Town gezilecek yerler listesi oldukça kalabalıktır. Güney Afrika’nın batı cephesinde bulunan kent bir liman şehirdir. Doğa harikaları ve yaban hayatının korunmasıyla oldukça ünlü bir kenttir. Western Cape bölgesinin başkenti olarak bilinen şehirin nüfusu yaklaşık 4 milyondur. 

Cape Town’a Nasıl ve Ne zaman Gidilir?

İstanbuldan Cape Town’a 11 saatlik bir uçuş ile direkt olarak uçmak mümkündür. Cape Town’a seyahat etmek için en uygun zamanlar mart, nisan, mayıs ayları sonbahar mevsimi ve eylül, ekim ve kasım ayları olan ilkbahar ayları Cape Town’a seyahat etmek için en uygun zamanlardır. İlkbahar aylarında düzenen birçok farlı festival ve etkinlik ile Cape Town’a birçok turist akın etmektedir. İlkbahar aylarında Cape Town’un sıcaklığı yaklaşık 15 ve 27 derece arasında değiştiği için üşümeden ya da terlemeden gezmek mümkündür. 

Cape Town görülecek yerler listesinin en başında yer alan Hint okyanusu ve Atlantik okyanusun birleşim yeri olan ümit burnu bulunmaktadır. İlkbahar aylarında balinalar Cape Town sahillerine akın ederek ziyaretçilere bir görsel şölen sunarlar. Cape Town’da aralık, ocak ve şubat aylarında hava sıcaklığı oldukça artmaktadır. Bu bölgede yaz mevsimi aralık, ocak ve şubat aylarında yaşanmaktadır. Bu mevsimde Cape Town oldukça kalabalık pahalı ve sıcak olduğu için ziyaretçiler tarafından pek tercih edilmese de en eğlenceli olduğu zamanlar bu aylardır. 

10. Masa Dağı

Masa dağı şehrin simgesel bir yapısıdır. Masa dağı ulusal parkında bulunan piknik alanlarında oturarak dinlemek mümkündür. Masa dağında yapılacak olan zorlu yürüyüş masa dağının iklimi yüzünden oldukça çamurlu geçebilir bu yüzden Masa Dağına ulaşamanın en kuru yolu olarak dağa çıkan teleferik önerilir. Cape Town görülmesi gereken yerler başında yer alan Masa Dağı şehrin simgesi haline gelmiştir. Masa dağına çıkan teleferik ile eşsiz Cape Town manzara eşliğinde seyahat etmek mümkündür. Bu teleferik masa dağının etrafında 360 derece dönerek tüm Cape Town şehir manzarasını seyir keyfi sunmaktadır. Masa Dağına çıkan teleferik ile Cape Town şehir manzarası ile birçok fotoğraf çekinmek mümkündür. 

9. Boulders Plajı 

Penguenlere ev sahipliği yapan Boulders Plajı Cape Town şehir merkezinin yaklaşık 26 km güneyinde bulunmaktadır. Metro ile ulaşımı olan Boulders Plajına giriş ücretlidir. Boulders Plaj suyu okyanus suyu olmasına rağmen diğer okyanus plajlarına göre daha ılıktır. Oldukça fazla kayalar ve beyaz kumsalı ile turistlerin özellikle ilgisini çekmektedir. Cape Town uçak bileti ile Boulders Plajını görmek için uçuş yapabilirsiniz. 

8. Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi

Masa Dağında bulunan Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi 89 hektarlık bahçeye sahiptir. Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesine her yıl ve her mevsim binlerce turist akın etse de Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesinin en güzel zamanı sonbahar ve ilkbahar mevsimidir. Bu mevsimlerde ağaçlar yeniden yeşermeye başlar ya da ağaçların tüm yaprakları kızarır bu yüzden de ziyaretçilere tam bir görsel şölen yaşatmaktadır. Cape Town gezilecek bölgeler arasında en fazla ziyaretçi kabul eden mekanlar arasında yer almaktadır. Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesinde birçoğu nadir bulunan ya da türünün son örneği olan birçok farlı tür de ve çeşitte 7000’den fazla bitki bulunmaktadır. Göz alıcı heykellerinde bulunduğu Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi 8.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

7. Ümit Burnu

Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunan Ümit Burnu en zengin bitki örtüsüne sahiptir. Cape Town’a yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunan Ümit burnu 250 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Afrika geyiği, Cape zebrası gibi ender rastlanan hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. Ümit Burnunda bulunan deniz fenerine çıkarak oldukça güzel fotoğraflar çekmek mümkündür. Hint ve Atlantik okyanuslarının sularının karıştığı Ümit Burnu oldukça ziyaretçi kabul eden bir bölgedir. Cape Town turistik bölgeleri arasında en fazla ziyaretçi kabul eden bölgedir. Şehrin en turistlik mekanıdır. 

6. Ümit Burnu Kalesi

Ümit Burnu Kalesi Cape Town’un en merkezinde yıldız şeklinde bulunmaktadır. Cape Town’daki en eski yapı olarak bilinen Ümit Burnu Kalesi gemilere malzeme temin etmek için 1666 yılında inşa edilmiştir. Kalede bulunan Askeri Müze, Iziko Müzesinde birçok tarih esere ulaşmak mümkündür. Askeri müzede kentin geçmişi ile bilgi edinmek mümkün iken, Iziko Müzesinde tarihi eserler, antika mobilyalar bulunmaktadır. Ümit Burnu Kalesi 09.00 ile 16.00 arasında ziyaretçi kabul etmektedir. Cape Town uçak bileti ile ümit burnu kalesini görmek için İstanbul’dan direkt uçuşlar bulunmaktadır. 

5. Constantia Vadisi

Cape Town bölgesinde oldukça çok sayına yetiştirilen üzüm bu bölgeyi bir şarap imalatçısı haline getirmiştir. Cape Town şehrine yakın olan Constantia Vadisine ulaşım oldukça kolaydır. Burada bulunan en eski bağları yakından görmek ve şarap satın almak mümkündür. Vadiyi gezerek birçok farklı yaban hayvanı ile karşılaşmak mümkündür. Cape Town gezisinde mutlaka Constantia Vadisine yer ayırmak gerekmektedir. Constantia Vadisi gezisi sırasında şarap tadım etkinliklere katılabilir, sevdiklerinize şarap alabilirsiniz.

4. Robben Adası

Yaklaşık 400 yıldır hapishane olarak kullanılan Robben Adası günümüzde Unescı Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunmaktadır. Adaya yapılan turlar 30 dakika ve 1 saat arasında sürerken ziyaretçiler adada bulunan hapishaneyi gezmekten büyük keyif almaktadır. Cape Town gezi rehberi ile ziyaret edilecek yerler arasında yer almaktadır. Ziyaretçiler yüksek güvenlikli hapishane içinde eski mahkümların çalıştırıldığı kireç ocakları da tura dahildir. Ada turları o kadar fazla turist çekmektedir ki bu tur için önceden rezervasyon yaptılması gerekmektedir. 

3. Bo-Kaap

Malay Mahallesi olarak adlandırılan Bo-Kaap renkli evleri ile oldukça ziyaretçi kabul etmektedir. 18. yüzyıla dayanan Arnavut kaldırımlı sokakları ve camiileri ile çok kültürlü bir bölgedir. Müze bulunan Bo-Kaap mahallesinde 19. yüzyılın mobilyalarını sergilenmektedir. 

2. Victoria & Alfred Waterfront

Günün her saatinde aktivitelerin yapılabileceği bir merkez olan Two Oceans Aquarium bir limandır. Kraliçe Victoria’nın oğlu olan Alfred tarafından inşa ettiren liman yüzyıllar boyunca denizcilere bir dinlenme noktası olarak hizmet vermektedir. Cape Town gezisi arasında mutlaka uğranması gereken mekanların başında Victoria & Alfred Waterfront gelmektedir. 19. yüzyıldan beri denizciler için yaptırılan liman hala denizcilerin en sık rastladıkları limandır. Çeşitli alışveriş merkezleri ve restoranların bulunduğu merkezde vakit geçirmek, alışveriş yapmak ve eşsiz gün batımını izlemek mümkündür. Gün batımından sonra düzenlenen tekne turlarına katılmak mümkündür. Oldukça eğlenceli tekne turları ile müzikler ve eğlenceli etkinliklere katılmak mümkündür. 

1. Two Oceans Aquarium

Two Oceans Aquarium özellikle çocuklar için oldukça ilgi çekici bir mekandır. Atlantik ve Hint okyanuslarının birleştiği noktada bulunan Two Oceans Aquarium V&A Waterfront’ta yer almaktadır. Penguenler, köpek balıkları ve kaplumbağalar da dahil olmak üzere 3000’den fazla canlı bulunmaktadır. Cape Town 'da görülecek yerler arasına oldukça dikkat çeken bir mekandır. Two Oceans Aquariumyedi farklı sergiden oluşmaktır. Bu sergilerden en dikkat çekeni üç adet dişi köpek balığının yaşadığı River Meander Exbihit’dir. Güneşte parlayan gümüş balığı sürüsünün bulunduğu Kelp Forest Exhibit’te en fazla ziyaretçi çeken sergi alanlarından biridir. 

 

Cape Town Uçak Bileti yolcu.com'da!