İçindekiler[göster]

Denizli Ege bölgesinde bulunan Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biridir. Özellikte tekstil üretiminde bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. Ege ve Akdeniz bölgeleri arasında köprü görevi görür. Her iki bölgede de toprakları olan Denizli bir sanayi ve ihracat merkezidir. Yılda milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Denizli, gezilmesi gereken yerler arasına mutlaka eklenmeli.  O zaman gelin hep beraber Denizli Gezilecek Yerler listemize göz atalım.

1- Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri, Denizli deyince ilk akla gelen yerlerden biridir. Ülkemizde ve dünyada görülmesi gereken ender yerlerden biridir. UNESCO Dünya Mirası listesin de yer alan Travertenler, her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Denizli ilinin Pamukkale ilçesinde bulunan Pamukkale Travertenleri, 400 yıl önce bölgede gerçekleşen jeolojik olaylar sonucu oluşmuştur. Tamamen doğal yollarla oluşmuş olan Pamukkale travertenlerinde toplamda 17 adet sıcak su kaynağı bulunmaktadır. 

Pamukkale Travertenleri Nasıl Gidilir?

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Pamukkale Traventerleri’ne gitmek için öncelikle Denizli’ye gelmeniz gerekmektedir. Denizli Türkiye’de ulaşımı en kolay illerden biridir. İster Havayolu ister Karayolu isterseniz de Demiryolu ile Denizli’ye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Pamukkale’ye hava yolu ile ulaşım: Yolcu.com’dan alacağınız Denizli uçak bileti ile, Denizli Çardak Havalimanı’na uçak biletinizi alabilir. Denizli'ye en ucuz ve en uygun fiyatlarla gidebilirsiniz. 

Pamukkale’ye kara yolu ile ulaşım: Denizli hem Ege hem de Akdeniz'in arasında köprü görevi gördüğü için kara yolu ile ulaşım seçenekleri daha kolay ve daha fazladır. Denizli otobüs bileti alarak Türkiye’nin her yerinden Denizli’ye ulaşabilirsiniz.

2- Hierapolis Antik Kenti

Eğer Denizli’ye gidiyorsanız mutlaka görülmesi gereken yerlere Hierapolis Antik Kenti’ni eklemelisiniz. Bu antik kent’de tıpkı Pamukkale Travertenleri gibi UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Hierapolis Antik Kenti M.Ö 2.yüzyılda Bergama krallığı tarafından inşa edilmiştir. Hierapolis, Helen dilinde “Kutsal” anlamına gelmektedir. Eski kaynaklara göre metal ve taş işletmeciliği ile ünlü olan kent, Konstantin döneminde Frigya bölgesine başkentlik yapmıştır. Daha sonraları ise Bizans, döneminde Piskoposluk merkezi olmuştur.

Hierapolis Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Şehir İçi Ulaşım: Denizli otogarından Hierapolis Antik Kenti’ne giden minibüsler ile antik kenti ziyaret edebilirsiniz.

Hierapolis Antik Kenti’ne hava yolu ile ulaşım: Yolcu.com’dan alacağınız Denizli uçak bileti ile, Denizli Çardak Havalimanı’na uçak biletinizi alabilir. Denizli'ye en ucuz ve en uygun fiyatlarla gidebilirsiniz. 

Hierapolis Antik Kenti’ne kara yolu ile ulaşım: Denizli hem Ege hem de Akdeniz'in arasında köprü görevi gördüğü için kara yolu ile ulaşım seçenekleri daha kolay ve daha fazladır. Denizli otobüs bileti alarak Türkiye’nin her yerinden Denizli’ye ulaşabilirsiniz.

3-Antik Havuz – Kleopatra Havuzu

Denizli’de gezilecek yerler listemize bu sefer de Antik Havuz ile devam ediyoruz. Antik Havuz, Hierapolis Antik Kenti içinde bulunan şifalı suyu ile ön plana çıkmaktadır. M.Ö yıllarda bölgede meydana gelen depremler sonucu şehrin ortasında bir göçük meydana gelir. Oluşan bu göçüğün içi zamanla yer altından çıkan sularla dolar. Böylece Antik Havuz oluşur. Havuz ’un yaz kış sıcaklığı 36 derecedir. Günlük hemen hemen 2500 kişiye ulaşan Antik Havuz’un giriş ücreti 50 TL’dir. 

Antik Havuza nasıl gidilir?

Denizli otogarından Karahayıt-Pamukkale minibüsleri her 20 dakikada bir bölgeye gitmektedir.

4- Laodikeia Antik Kenti

Bir diğer antik kentimiz olan Laodikeia Antik Kenti Denizli de görülmesi gereken diğer bir antik kenttir. Denizli’ye 6 kilometre uzaklıkta yer alan antik kent, M.Ö 3 yüzyılda kurulmuştur. Laodikeia Antik Kenti, aynı zamanda Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Antik tapınaklarıyla ve tiyatrolarıyla bu şehri mutlaka keşfetmelisiniz.

Laodikeia Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Denizli merkeze oldukça yakın bir konumda olan Laodikeia Antik Kentine, şehir içinden kalkan minibüsler ile ulaşmak mümkün. 

5- Işıklı Gölü

Işıklı Gölü, 800 metre rakımda bulunan Çivril Ovası’nda yer alır. Işıklı Gölü, su kuşlarının üreme alanı ve bir balık çiftliği aynı zamanda. Bununla birlikte Denizlililerin pazar günü kaçamak yerlerinden biri. Mayıs ayında Işıklı Gölü'nün yüzeyi, silme nilüferle kaplanıyor ve görülmeye değer manzaralar ortaya çıkıyor. 

Işıklı Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Çivril'in merkezine 17 km mesafede bulunan Işıklı Gölü'ne özel aracınızla ulaşmak için Çivril'den Isparta-Uşak karayolundan yaklaşık 8 km devam edip, Işıklı kasabasına gelmeniz ve sonrasında ise 9 km daha güney yönünde doğru ilerlemeniz gerekiyor.  

 

Kategoriler: Şehir Rehberi