İçindekiler[göster]

Batı Karadeniz Bölgesi’nin görülmeye değer şehirlerinden biri Düzce’dir. Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, gezilecek yerler açısından epey zengindir. Şehrin büyük bir bölümü yemyeşil ağaçlıklardan oluşturmaktadır. Tarihi kaleleri, mağaraları, gölleri, yaylaları ve şelaleleri ile öne çıkan şehir, yıl boyunca binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğramaktadır. Özellikle İstanbul ve Ankara’ya yakınlığından dolayı bu bölgelerden gelenlerin sayısı epey fazladır. 

Doğa ve kamp severlerin uğrak noktaları arasında yer alan Düzce’ye ulaşım son derece rahattır. Kara yolu ile ulaşımda gezi severler bulundukları noktadan Düzce otobüs bileti satın alarak, kolay bir şekilde şehre ulaşım sağlayabilir. Hava yolu ile ulaşımda ise şehirde havalimanı bulunmadığından en yakın Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na iniş yapılması gerekmektedir. Bu ulaşım seçeneği daha çok uzak şehirlerden gelenler tarafından tercih edilmektedir. Düzce’de gezilecek mekânlar arasında en popüleri Güzeldere Şelalesi’dir. Diğer popüler yerler ise aşağıdaki listede belirtilmektedir. Bunların dışında Akçakoca'da Gezip Görmeniz Gereken 10 Yer yazımızı da kesinlikle okumalısınız.

1. Güzeldere Şelalesi

Görsel: Bakanlığı Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Güzeldere Şelalesi, Düzce’ye geldiğinizde ilk uğramanız gereken yerlerden biridir. Düzce’nin Gölkaya ilçesinde yer alan şelale, muhteşem manzarası ile gelen ziyaretçileri büyülemektedir.

Yaklaşık 130 metre yükseklikten akan şelalenin görüntüsü adeta kartpostallara benzetilmektedir. Doğaseverlerin özelikle tercih ettiği bölgede muhteşem manzaraya karşı huzurlu vakitler geçirebilir, doğa fotoğrafları çekebilir ve bol oksijenli havayı soluyabilirsiniz. 

2. Samandere Şelalesi Tabiat Alanı

Görsel: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Düzce’nin bir diğer doğal güzellik alanı ise Samandere Şelalesi Tabiat Alanı’dır. Şehir merkezine bağlı Samandere Köyü’nde yer alan şelale, ülkemizde ilk tescillenmiş tabiat anıtı olma özelliğini taşımaktadır.

Farklı jeolojik yapısı ile öne çıkan bölgede birçok anıt ağacı bulunmaktadır. Bölgede ayrıca çadır kurup kamp yapabileceğiniz alanlar mevcuttur. Kamp aktivitesi dışında sevdikleriniz ile birlikte piknik yapabilir veya doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. 

3. Melen Çayı

Görsel: Wikipedia

Düzce’nin Yığılca ilçesinde yer alan Melen Çayı, rafting sporuna ilgi duyan gezi severler tarafında tercih edilmektedir. Çayın yaklaşık %80’lik büyük bir bölümü Düzce il sınırları içerisinde yer almaktadır. Kalan %20’lik bölüm ise Sakarya sınırları içerisindedir.

Düzce’de doğal güzellikler denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Melen Çayı, yemyeşil doğası ile de dikkat çekmektedir. Rafting ve su sporlarına merakınız varsa mutlaka bu bölgeyi gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ederiz. 

4. Efteni Gölü

Görsel: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Efteni Gölü, Düzce’nin Gökyaka ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Muhteşem göl manzarası ile dikkat çeken bölge, her sene çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

Gölde yaklaşık olarak 150’den fazla birbirinden farklı kuş türü yaşamlarını sürdürmektedir. Bu yüzden bölge kuş cenneti olarak da anılmaktadır. Yeşillikler içerisinde yer alan Efteni Gölü’nde harika zamanlar geçirebilir, kuş gözlemciliği yapabilir ve bol bol manzara fotoğrafı çekebilirsiniz. 

5. Aydınpınar Şelalesi

Düzce’nin doğal güzellikleri ile öne çıkan bir başka yeri ise Aydınpınar Şelalesi’dir. Düzce’nin Aydınpınar ilçesinde yer alan şelale, muazzam görüntüsü ile dikkat çekmektedir.

Toplam beş farklı şelaleden oluşan Aydınpınar Şelalesi, yeşillikler arasından akmaktadır. Muhteşem bir doğa manzarasına ev sahipliği yapan bölgede yürüyüş yapabileceğiniz parkurlar bulunmaktadır. Bölgeyi ziyaret ettiğinizde bir yandan şelalenin eşsiz manzarası ile büyülenirken bir yandan da doğa yürüyüşüne çıkarak çevreyi keşfedebilirsiniz. 

6. Düzce Derdin Kaplıcası

Şifa arayanların uğrak noktaları arasında yer alan Düzce Derdin Kaplıcası, birçok farklı hastalığa iyi gelmesi ile bilinmektedir. Mide rahatsızlıkları başta olmak üzere; şeker, böbrek, safra kesesi, deri hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. 

Düzce’ye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır. Kaplıcanın şifalı sularından yararlanabilir ve huzurlu vakitler geçirebilirsiniz. Kaplıca fiyatları ise aldığınız hizmete göre değişiklik göstermektedir. 

7. Konuralp Müzesi

Görsel: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Düzce tarihi yerler arasında öne çıkan en önemli yapı Konuralp Müzesi’dir. Tarihe ışık tutan müze, Antik Roma Kenti üzerine inşa edilmiştir.

1994 senesinden bu yana ziyarete açık olan müzede, Roma Dönemi’nden kalma birçok tarihi eseri yakından görebilmeniz mümkündür. Müze içerisinde toplam 6118 tarihi eser sergilenmektedir. Müzeyi dilerseniz gezi rehberi eşliğinde de gezebilirsiniz. 

8. Kurugöl Kanyonu

Görsel: Gülcan Acar

Düzce’ye gelen doğaseverlerin en sık tercih ettiği noktalardan biri Kurugöl Kanyonu’dur. Kanyon muazzam manzarası ile gelen ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Kanyonda yapabileceğiniz birçok farklı aktivite bulunmaktadır. Bölgede kendi çadırınız ile kamp yapabilir ve keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Doğa ile iç içe vakit geçirmeyi sevenler için oldukça elverişli olan bölgede yürüyüş yapmanıza olanak tanıyan yürüyüş parkurları da bulunmaktadır. 

9. Akçakoca Cami

Görsel: Akçakoca Belediye Başkanlığı

Düzce’ye geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılardan biri Akçakoca Camisi’dir. Düzce merkezine bağlı Akçakoca ilçesinde yer alan cami, ilgi çekici mimarisi ile göze çarpmaktadır.

Caminin çevresi el değmemiş yemyeşil ormanlarla kaplıdır. Deniz manzarasına karşı inşa edilen yapının en dikkat çeken bölümü ise kubbesidir. Farklı mimarisi ile öne çıkan bu tarihi camiyi, Düzce gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. 

10. Fakıllı Mağarası

Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Fakıllı Köyü’nde yer alan mağara, mistik ve gizemli havası ile dikkat çekmektedir. Mağaranın toplam uzunluğu yaklaşık olarak 1012 metre’dir. Fakat yalnızca 350 metrelik bir bölümü halkın ve dışarıdan gelen gezi severlerin ziyaretine açıktır.

Gizemli yerlerden hoşlananların mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. Mağaranın içerisi damlataş bakımından epey zengindir. Ayrıca mağaranın havasının nefes darlığı veya kronik astım problemi yaşayanlara iyi geldiği öne sürülmektedir. 

Fakıllı Mağarası’na girişler ücretlidir. Kişi başı giriş ücreti 3 TL’dir. Haftanın her günü sabah 09.00 ile akşam saat 20.00 arası ziyarete açıktır. 

11. Ceneviz Kalesi

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yer alan Ceneviz Kalesi, bölgenin görülmeye değer tarihi yapılarından biridir. Cenevizliler tarafından yapılan kalenin etrafı yemyeşil alanlarla kaplıdır. Bölgeyi ziyaret ettiğinizde hem tarihi hem de doğal güzellikleri yakından görebilirsiniz. Ayrıca bölgede piknik yapmanıza fırsat sunan alanlar da mevcuttur.

12. Dadalı Köyü

Görsel: Akçakoca Belediyesi

Dadalı Köyü, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı turistik bir köydür. Düzce merkeze yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Köy turizmi açısından büyük bir öneme sahip olan bölgede birçok tarihi yapıyı görebilirsiniz. Ahşaptan yapılmış evleri ile öne çıkan köyde, şehir gürültüsünden uzak sakin bir tatil süreci geçirebilirsiniz.

13. Orhan Gazi Camisi

Görsel: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tarih kokan mimarisi ile öne çıkan Orhan Gazi Camisi, Osmanlı’nın kurucularından biri olan 1323 senesinde Orhan Gazi tarafından inşa ettirilmiştir. Çivi kullanılmadan inşa edilen yapı, günümüzde halen ibadet yeri olarak hizmet vermektedir. Orhan Gazi Camisi, Düzce’de gezilipgörülecek yerler arasında yer almaktadır. Haftanın her günü ziyarete açıktır. Giriş ücreti yoktur. 

Düzce’nin Yaylaları

Görsel: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Düzce, yemyeşil doğası ile öne çıkan çok sayıda yaylaya ev sahipliği yapmaktadır. Doğa gezilerinden hoşlananların mutlaka ziyaret etmesi gereken ilk yaylalardan biri Pürenli Yaylası’dır. Gölyaka’da bulunan yayla, yemyeşil alanları ve farklı renklere sahip çiçekleri ile öne çıkmaktadır. Bölgede ayrıca birbirinden farklı birçok yabani hayvan yaşamlarını sürdürmektedir. 

Düzce merkezine bağlı Çınardüzü Köyü’nde yer alan Odayeri Yaylası ise el değmemiş doğası ile dikkat çekmektedir. Bölgede asırlık çınar ağaçlarına rastlamanız mümkündür. Özellikle doğaseverlerin gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yaylada, yapabileceğiniz birçok farklı aktivite bulunmaktadır. Olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, kamp, dağ bisikleti, safari gibi birçok eğlenceli doğa aktivitesi yapabilirsiniz. 

Görsel: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Düzce merkez gezilecek yerler dışında merkeze yalnızca 15 km uzaklıkta bulunan Yörükler Yaylası’nı da mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Adrenalin dolu aktivitelerden hoşlananların mutlaka ziyaret etmesi gereken Yörükler Yaylası’nda off-road yarışları yapılmaktadır. Ayrıca bölgede kamp yapabileceğiniz birçok alan da mevcuttur.

 

Bunlar ilgini çekebilir!

 

Düzce'ye Ulaşım

Yurtiçi ulaşımı sağlayan ve sıklıkla tercih edilen Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali bulunur. Yolcu.com üzerinden uygun fiyatlarla Düzce Otobüs Bileti satın alabilirsiniz. 

Kategoriler: Seyahat Rehberi