İçindekiler[göster]

Bir şehrin güzelliğini ne tanımlar? Mimari yapısı mı? Yada temizlik, huzur gibi faktörler mi ? Bazı şehirler tarihi ve zariftir. Bazıları gri ve moderndir; ve bazıları o kadar renklidir ki kendinizi bir çocuk masalında gibi hissedebilirsiniz.Bizde yolcu.com olarak sizler için Dünyanın ne renkli şehirlerini derledik.

1-Burano, İtalya

Venedik'ten sadece 45 dakikalık vapur yolculuğu mesafesinde olan Burano, aynı zamanda bir kanal ağı etrafında inşa edilmiştir, Daha küçük, daha sessiz ve çok daha renkli olan Burano balıkçı köyü, geleneksel dantel yapımı endüstrisi ve gökkuşağının her tonuna boyanmış binalarıyla tanınır.

2-La Boca, Buenos Aires, Arjantin

La Baca, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in semtlerinden biridir. La Boca, geleneksel renkli ahşap evleri ve yaya dostu yolları ile ünlüdür.. Ayrıca farklı sanat formlarına ev sahipliği yapar.La Baca'daki diğer bir cazibe alanı 'Tango' dansıdır. La Baca'nın her köşesinde tango dansçılarını görebilirsiniz. Buenos Aires'in bu mahallesi, fotoğraf ve resim sergileri için popüler mekanlardan biridir.

3-Nyhavn, Kopenhag, Danimarka

Nyhavn, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da güzel bir liman bölgesidir. Kanalın iki yanındaki renkli evler ve ahşap gemiler bölgeyi cazibe merkezi haline getirmektedir. Nyhavn'daki bu renkli eski evler 17. yüzyılda inşa edilmiş. Bugün eski evlerin çoğu restoran veya kafe olarak kullanılıyor.
9 numaralı ev Nyhavn’da bulunan en eski evdir ve 1661 yılında inşa edilmiştir. Yine de bu eski ev orijinal halini korumaktadır. Nyhavn'daki bu eski evlerin çoğu, popüler Danimarkalı sanatçıların evi olmuştur. Hatta 20 numaralı ev, bir zamanlar ünlü Danimarkalı yazar Hans Christian Anderson tarafından kullanılmıştır.

4-Şafşatan, Fas

Şafşatan, 1471 yılında İspanya'dan kaçan Yahudiler ve Morolar tarafından Rif dağlarında kuruldu. Şafşatan’ın neden mavi olduğuan dair çok farklı efsaneler vardır. Bazıları Hitler’den kaçan Yahudiler tarafından maviye boyandığını söylerken kimileride sivri sinekleri uzak tutmak için olduğunu söyler. Bazılarıda denizin rengini temsil ettiğini söyler. Mavi rengin dışında kendine ait kemerli Fas Mimariside bu şehire ayrı bir çekicilik kattığı söylenebilir.

5-Havana Küba

Eski Havana'da klasik arabalar ve renkli binalar bol miktarda bulunur. Küba'ya vardığınız andan itibaren, zamanda geri adım atmak gibi hissedeceksiniz. Dar sokaklarda yürüyün ve şehrin canlı kültürünü yaşayın. Bir evde kalın, yerel işletilen restoranların birinde yemek yiyin ve klasik bir arabada şehirde gezintiye çıkın.

Kategoriler: Seyahat Rehberi