İçindekiler[göster]

Meksika’da gezilecek bir yer seçmek , Meksika seyahati planlamanızın en zor yönlerinden biri olabilir. Meksika Şehrinin renkli sokaklarından dünyanın en güzel plajlarına kadar, Meksika, keşfedilecek çok sayıda şehir ve sahil noktası olan büyük bir ülkedir. Peki gezilecek destinasyonlar nasıl seçilir Meksika tatiliniz için mükemmel yeri seçmenize yardımcı olacak, her biri hakkında bazı temel bilgilerle birlikte en popüler tatil yerlerinden bazılarını sizler için derledik.

Akapulko

Meksika’nın Pasifik kıyısında, Guerrero eyaletinde yer almaktadır.Meksikanın tatil bölgelerinden biridir 1950 yıllarında o kadar ünlüydü ki Hollywood yıldızlarının seçkin tatil yerlerinden biriydi.Acapulco muhteşem manzaraları, süper kumsalları gösterişli gece hayatıyla ön plana çıkmaktadır.

Cancun

Cancun Meksina’nın Quintana Roo bölgesinde bulunan bir şehirdir.Cancun, Meksika’nın en önemli ve en fazla trust ağırlayan yerlerinden biridir. Bunun sebeblerinden bir kaçı Karayıp Adalarına kıyısı olması ve ülkenin en önemli truistik bölgesi olan Maya Rivierası'nda yer almasıdır. 150’ye aşkın oteliyle yılda yakşalık 5 milyon turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Guadalajara

Guadalajara, Meksika’nın Jalisco Eyaleti'nde bulunan 1.5 milyon kişinin yaşadığı, Meksika’nın 2. büyük şehri, Latin Amerika’nın ise en büyük şehirlerinden bir tanesidir. Guadalajara’yapabileceğiniz çok şey bulunmaktadır. İlk başlarda yapılabilecek en iyi şey, harika mimarisi ve tarihi anıtlarıyla Guadalajara şehir merkezinden bir yürüyüş gerçekleştirmek.

Ixtapa

Tatil beldesi Ixtapa, Meksika'nın Pasifik kıyısında, Acapulco'nun 160 mil kuzeybatısında, Guerrero eyaletinde yer almaktadır. Burası, çok katlı otelleri, golf sahaları ve tüm gece açık diskoların bulunduğu bir sahil beldesi bölgesidir. Kardeş şehri Zihuatanejo, sadece 6,4 km uzaklıkta, Arnavut kaldırımlı sokakları ve ucuz restoranları ile rahat bir balıkçı köyüdür.

Mazatlán

Mazatlan , Puerto Vallarta'nın yaklaşık 270 mil kuzeyinde, Sinaloa eyaletinde, Meksika'nın Pasifik kıyısında yer almaktadır. Bu, Meksika Rivierası boyunca geziler için popüler bir uğrak limanıdır . Altın rengi kumsalları, canlı gece hayatı ve bir dizi su sporu ve yaban hayatı izleme aktiviteleri ile Mazatlan'ın ziyaretçilere sunacağı çok şey var. Ayrıca konserler ve gösteriler, şamandıralar ve dansçılar ile geçit törenleri, havai fişek gösterileri ve genel eğlencelerle ülkedeki en büyük Karnaval kutlamalarından birine ev sahipliği yapıyor .

Puerto Vallarta

Meksika'nın en büyük doğal koyu olan Banderas Körfezi'nde bulunan Puerto Vallarta , Jalisco eyaletinde bulunan  güzel bir sahil beldesidir . Puerto Vallarta, geleneksel bir Meksika kasabasının cazibesini modern bir tatil bölgesinin konforuyla birleştirir. Puerto Vallarta ziyaretçileri , doğal Malecón'da dolaşmanın , körfez üzerinde güneşin batışını izlemenin, Caletas plajı veya Yelapa gibi diğer plajlara günübirlik gezilere çıkmanın ya da eğlenceli bir plaj kulübünde sahilde dinlenmenin tadını çıkarırlar.

Kategoriler: Seyahat Rehberi