İçindekiler[göster]

Floransa’daki hemen hemen her binada yer alan büyük bir ustalıkla yapılmış heykelcikler ve işlemeler sizi ihtişamlı bir görselliğe davet ediyor.

 

Şehrin sembolü haline gelen Floransa Katedrali, Duomo diye de adlandırılmaktadır. Gotik tarzda inşa edilen Floransa Katedrali gösterişli mimarisi ve eşsiz tasarımıyla görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Floransa’nın uzun süreler boyunca tıp konusunu yakından inceleyen ve ismini de buradan alan Medici ailesinin boyunduruğu altında kalması nedeniyle birçok yapıda bu aileye ait amblemleri görebilirsiniz.

Dar, dik ve yorucu merdivenlerin sonunda sizi Floransa’nın eşsiz manzarası ve Croce Bazilikasının vaftizhanesiyle baş başa bırakan Çan Kulesi, merdivenlerin yorgunluğunu hissettirmiyor bile.

Şehrin en ünlü meydanı olma özelliği taşıyan Piazza Della Signoria’da Michael Angelo’nun Davut heykelinin kopyası da sergilenmektedir. Korunma amacıyla kopyası sergilenen heykelin orijinali Floransa Akademi Galeri’sinde yer almaktadır.

 

Signoria Meydanı’ndan sonra gezilecek bir diğer meydan ise Piazza Della Repubblica’dır. Bu meydanda yer alan Gilli, Paskowski, Giubbe Rosse gibi kafeler tarihte birçok ünlü yazar için buluşma noktası olmuştur. Gezintinize bu meydanda biraz ara verebilir, İtalyan mutfağının tadını çıkarabilirsiniz.

Mimari açıdan her sokağında ve caddesinde görülmeye değer detaylar barındıran Floransa’yı gezerken; Loggia Del Mercato Nuovo çarşısında bulunan, bay bayan aşıkların önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği Piglet Çeşmesi’ni, Palazzo Vecchio ve Palazzo Pitti’yi birbirine bağlayan kapalı bir geçiş yolu olan Vasari Corridor’u, Rönesans dönemini ziyaretçilerine yaşatan San Marco Müzesi’ni, 14. Yüzyılda Pazar ve tahıl deposu olarak kullanılan Orsanmichele’ı, panoramik şehir manzarasını görme imkânı sunan Piazzale Michealangelo Meydanı’nı, Nicolo Pericoli’nin yeşil mimari olarak adlandırdığı Rönesans çalışmasının yer aldığı Boboli Bahçeleri’ni de gezi listenize eklemelisiniz.

Kategoriler: Şehir Rehberi