İçindekiler[göster]

Gezmek istediğiniz yerlerde başınıza ne geleceğinizi tam olarak bilemezsiniz. Bu yüzden gezintiye çıktığınız zaman yardımcınız şüphesiz sırt çantanız olacaktır. Yapacağınız gezilerde yaşayacağınız tüm deneyimler sırt çantasına bağlıdır. Yapacağınız etkinliğe bağlı bütün gerekli malzemelerinizi sırt çantanızda taşıdığınız da ortalama 25-30 kg kadar bir yük taşımış olursunuz ve çanta seçiminizin ve içine koyduklarınızın ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Özellikle sırt çantanızın dayanıklı bir kumaştan yapılmış olduğuna ve kullanım amaçları için uygun olup olmadığına dikkat etmenizde fayda var. Tabi ki piyasada çok farklı markalarda ve çok farklı fiyat aralıklarında çanta bulmanız mümkün.  Seyahatlerinizde keyifle kullanmanız ve seyahatleriniz sırasında keyfinizin bozulmaması için çanta seçimine dikkat etmelisiniz.

Gezginler sırt çantalarının istedikleri donanımda olmasına önem verir.  Çanta seçimine karar verdikten sonra ikinci dikkat etmeniz gereken unsur seyahat sırasında bu çanta içerisinde olmazsa olmayacak malzemeler. Eğer bir seyahate çıkacaksanız sizin için gerekli olan malzemeleri kısaca bir çantada derledik.

1-Fotoğraf makinası

Bir geziye seyahate ya da safariye çıkacaksanız ve unutulmaz anları ölümsüzleştirmek için mutlaka çantanızda fotoğraf makinası bulundurmanızda fayda var yoksa çok pişman olabilirsiniz bizden söylemesi.

2-Havlu

Gideceğiniz seyahatlerde otel, motel, ya da pansiyon tarzı yerlerde kalabilirsiniz ancak yine de hijyenik olmayabilir ya da temiz bulunmaya bilir. Ya da gezginci bir seyahat yapıyorsanız yol kenarlarında su olan alanlarda havluya fazlaca gerek duyacaksınız.

3-Hafif kıyafetler

Özellikle terk sırt çantası ile seyahate çıkıyorsanız çantanıza koyacağınız kıyafetler seyahat edeceğiniz yerlerin iklime uygun olmalı. Ütü gerektirmeyen, fazla yer kaplamadan, lekelendiğinde çabucak temizlene bilen malzemeden yapılmış olmasına dikkat edin. Bu sayede büyük bir yükten kurtulacaksınız.

4-Mat

Özellikle konaklamalı seyahatlerde uyumak için yere serdiğimiz ve üzerinde uyku tulumu ile uyuduğunuz ayrıca yerden gelecek soğuk hava ile teması kesen genelde köpük dolgu malzemeden üretilen bir eşyadır. Hafif ve portatif olması bakımından oldukça kullanışlı olan bu eşya seyahatlerinizde vazgeçilmez olacaktır.

5-İlkyardım çantası

Birçok outdoor mağazasından kolaylıkla temin edebileceğiniz ilkyardım çantası sayesinde herhangi ufak çaplı kaza ya da yaralanma anında kendinize müdahale etmenizi sağlayacaktır.  Bu ilk yardım çantası içerisinde ağrı kesici, antibiyotik, yarabandı, gazlı bez, iğne, iplik, oksijenli su, pansuman bezleri, vitaminler, ishal ilaçları gibi temel sağlık malzemelerini içermektedir.

6- Universal priz dönüştürücü

Dünyanın neresinde olursanız olun bu dönüştürücü sayesinde her türlü prizde fotoğraf makinası, notebook, el feneri, telefon gibi tüm elektriğe ihtiyaç duyduğunuz her şeyi rahatlıkla şarj edebilirsiniz.

7- Çelik termos

Her çantada mutlaka olması gereken malzemelerden sıcak içecekleri koyduğunuzda ısısını kaybetmemeyi sağlarken soğuk içeceklerde de ferahlığını kaybetmeden muhafaza etmektedir özellikle 750 ml’lik bir çelik termos sizin gezi sıranızda hayat kurtarıcınız olabilir.

8-Tripod

Gittiğiniz yerlerde güzel manzaraların fotoğrafını çekmenin yanı sıra birde sizin de o manzara fotoğraflarında olmanız gerebilir ama sorun şu ki bu gezide yalnızsınız ve sizi çekecek kimse yok ya da sürekli birine rica etme durumunuz olmayabilir. Bu durumda tam bir hayat kurtarıcıdır.

9- Su arıtma tableti

Özellikle safari tarzı bir geziye çıktıysanız ya da uzak doğu ülkelerinde hiç keşfedilmemiş yerlerde seyahat edecekseniz olmazsa olmasa olmazdır su arıtma tabletleri. Su ile doldurduğunuz şişenize çok küçük bir parça atmanız halinde bu tablet devreye girer ve su içerisindeki zararlı mikroplardan arınmış olacak.

10-Kişisel bakım eşyaları

Gezginler, çantalarında işlerine yarayacak temizlik ve bakım malzemelerine de yer verir. Özellikle sabun, şampuan, krem, tırnak makası, diş macunu, diş fırçası gibi günlük bakım eşyalarınızı mutlaka sırt çantanızda bulundurmalısınız.

Kategoriler: Seyahat İpuçları