İçindekiler[göster]

Bir Afrika tatilinden bahsederken çoğu insan muhtemelen bir safari turu, eski bir Mısır anıtını ziyaret veya belki de Cape Town veya Marakeş'e bir gezi düşünecektir. Bununla birlikte, Afrika'nın kıyılarında uzanan bazı şaşırtıcı adaları da vardır. Dünyanın en büyük 4. adası olan Madagaskar, bunlardan bariz olanıdır, ancak kesinlikle görülmeye değer bazı küçük adalar da vardır. Bu Afrika adalarının büyüleyici bir tarihi, eşsiz vahşi yaşamı ve Karayipler'dekilere kolayca rakip olabilecek plajları vardır.

10. Sao Tome Adası

São Tomé Adası, Orta Afrika'nın batı kıyılarında, Ekvator'un iki yanında yer alan, Portekizce konuşulan bir ada ülkesi olan São Tomé ve Príncipe'nin en büyük adasıdır. Çok az turist adaya ulaşır, böylece ziyaretçiler keşfedilmemiş sularda dalış yapabilir ve şnorkelle yüzebilir ve balıkçı köylerini keşfedebilir. Diğer aktivite seçenekleri arasında bir çikolata fabrikasına gitmek ve dünyanın en iyi kahvelerinden bazılarının tadını çıkarmak sayılabilir.

9. Sal Adası

Sal, Atlantik Okyanusu'nun merkezinde bulunan 10 Afrika adasından oluşan bir takımada olan Cape Verde'nin en popüler adasıdır. Portekizce tuz anlamına gelen Sal adası, güzel kumlu plajları nedeniyle popüler hale geldi. Ana şehir, restoranlar, barlar, müzik ve gece hayatının olduğu Santa Maria'dır. Pastel gölgeli evler ve dükkanlar sokaklarda sıralanır.

8. Moheli Adası

Mwali olarak da bilinen Mohéli, Komorlar ülkesini oluşturan üç Afrika adasının en küçüğüdür. Vahşi, gelişmemiş ve az sayıda modern olanaklarla seyrek nüfuslu bir adadır. Aynı zamanda Komorlar'daki tek milli park olan Mohéli Deniz Parkı’na ev sahipliği yapan bu ada, renkli mercan resifleri arayan yüzücüler için oldukça idealdir. Ayrınca parkta deniz kaplumbağaları, yunuslar ve balinalar korunmaktadır.

Komor uçak bileti  yolcu.com'da!

7. Nosy Be Adası

Nosy Be adası, yıl boyunca dünyanın dört bir yanından binlerce turisti çeken Madagaskar'ın önde gelen turizm merkezidir. Nosy Be'nin plajları Hint Okyanusu'ndaki diğer bazı plajlar kadar mükemmel görünmese de, berrak turkuaz su ve kum üzerinde deniz ürünleri sunan mükemmel deniz ürünleri restoranları ziyaretçi çekiyor.

6. Cerbe Adası

Cerbe, Güney Tunus kıyılarında bulunan Kuzey Afrika'nın en büyük adasıdır. Güzel kumlu plajlara ve huzurlu ve sessiz bir kırsal alana sahiptir. Tunus'ta Berberi dilinin hala konuşulduğu birkaç yerden biri olarak kayıtlara geçmektedir. Adada bulunan Ajim kasabası, ilk Star Wars filmindeki Mos Eisley dış sahnelerinin çekim yeridir.

5. Reunion Adası

Reunion, Madagaskar'ın doğusunda ve en yakın ada olan Mauritius'un güneybatısında bulunan yaklaşık 800.000 nüfuslu bir Fransız denizaşırı bölgesidir. Swahili, Arap ve Portekizli denizciler adayı ziyaret ettiler, ancak 1665'te adayı sömürgeleştirenler Fransızlardı. Reunion, yerkabuğundaki sıcak noktaların üzerinde yer aldığı için Hawaii adasına oldukça benzerdir. En yüksek yanardağı, deniz seviyesinden 3.070 metre (10.070 fit) yükseklikteki Piton des Neiges'dir.

4. Lamu Adası

Lamu Adası, Kenya'nın Lamu Takımadalarının bir parçasıdır. Adanın ana şehri olan Lamu Old Town, Doğu Afrika'daki en eski ve en iyi korunmuş Swahili yerleşim yerlerinden biridir. Mercan taşı ve mangrov kerestesinden yapılmış kasaba, iç avlulara, verandalara ve özenle oyulmuş ahşap kapılara sahiptir. Adada yol yok, sadece ara yollar ve patikalar var ve bu nedenle adada çok az araç bulunur.

3. Mauritius Adası

Mauritius, Hint Okyanusu'nda, Madagaskar'ın doğusunda ve Seyşel Adaları'nın güneydoğusunda bulunan küçük, çok kültürlü bir adadır. Mauritius, 1598'de Hollandalılar gelene kadar ıssız bir adaydı . Hollandalılar, zorlu iklim koşulları nedeniyle 1710'da ülkeyi terk etti. Daha sonra İngilizlerin yönetimine geçen bu ada, Mauritius olarak yeniden adlandırıldı ve bağımsızlığını kazanana kadar İngiliz egemenliğinde kaldı. Mauritius, dodo'nun bilinen tek yaşam alanı olmasıyla ünlüdür.

2. Zanzibar Adası

Zanzibar, Tanzanya kıyılarındaki yarı özerk Zanzibar takımadalarının en büyük ve en kalabalık adasıdır. Bu ada, yüzyıllardır önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Zanzibar'ın başlıca cazibe merkezi, badanalı mercan paçavra evleri, büyüleyici dükkanları, çarşıları, camileri, meydanları ve avluları ile Stone Town'dır. Bir başka büyük cazibe, turkuaz denizin kapladığı güzel beyaz kumlu plajlardır.

1. Praslin Adası

Praslin, yaklaşık 6.500 kişilik nüfusu ile Seyşel Adaları'nın en büyük ikinci adasıdır. Bir zamanlar korsanlar ve Arap tüccarlar için bir saklanma yeri olan bu ada, şimdi birkaç otel ve tatil köyü ile popüler bir turistik yer konumundadır. Anse Lazio ve Anse Georgette gibi beyaz kumlu plajları dünyanın en güzelleri arasındadır. Aynı zamanda, endemik Seyşeller Bulbul gibi kuşların bulunduğu önemli tropik ormanlara sahiptir. Güzel Vallée de Mai Doğa Koruma Alanı, eşsiz coco de mer ve vanilya orkideleri ile tanınır.

Seyşel uçak bileti  yolcu.com'da!

Kategoriler: Seyahat Rehberi