İçindekiler[göster]

Gürcistan, Rusya, Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan ile sınırı olan doğu Avrupa ülkesidir. Gürcistan’ın eski manastırları, Kafkasya’nın yükselen zirveleri, ve geleneksel şarap kültürü ile son yıllarda oldukça popüler bir gezi rotası haline gönüşmüştür. Doğal manzarası ve yürüyüş olanakları sayesinde Gürcistan, ağırlıklı olarak doğa tutkunlarına hitap ediyor. Aşağıda bu dağlık ülkede görülecek en iyi ve en güzel 10 yeri sizler için listeledik.

1.Tiflis

Gürcistan'ı ziyaret edip başketine gitmeden gezmiş sayılmazsınız. Şehrin merkezi ulaşım merkezi olmasının yanı sıra, aktivitelerle dolu ve çok sayıda turistik yerleri içinde bulundurur. Başkent, görkemli Kutsal Üçlü Katedrali'nden şehre bakan yüksek Narikala Kalesi'ne kadar inanılmaz mimariye sahiptir. Eğlenceli ve daha çarpıcı manzaralar için, sarı bir Sovyet servis otobüsüne veya fünikülere Mtatsminda Eğlence Parkı'na gidin.

2.Mtsheta

Mtskheta, Tiflis yakınlarında bulunan kasabadır ve Gürcü Ortodoks kilisesinin merkezi olarak kabul edilir. Bu nedenle, Mtsheta'ya yayılmış birçok taş katedral vardır. Öne çıkan noktalardan biri , merkezden çok uzak olmayan bir dağın tepesinde bulunan 6. yüzyıldan kalma bir kompleks olan Jvari Manastırı'dır . Hristiyanlığı kabul eden ilk ülkelerden biri olan Gürcistan'daki erken Ortodoks kilisesinin sembollerinden biridir.

3.Kazbegi

Kazbegi, başkent Tiflis'e en yakın Rusya’ya 10 kilometre uzaklıkta yer alan dağlarla çevirili bir kasabadır. Kazbek Dağı, Kazbegi'nin en yüksek dağı özellikle treeking yapmayı sevenler için çok güzel bir gezi rotasıdır.

4.David Gareja Manastırı

Gürcistan'da dağlara veya kaya oluşumlarına oyulmuş birkaç manastır ve kilise vardır ve David Gareja Manastırı en nefes kesici olanlardan biridir. Manastırın geçmişi 6. yüzyıla kadar dayanmaktadır ve orijinal fresklerin bir kısmı hala görülebilmektedir.

5.Kakheti

Kakheti Gürcistan’ın şarap başkentidir desek pekte yanılmış olamayız. Bu bölge Gürcistan'ın tüm doğusunu kaplar ve en ünlü şehirlerinden biridir Şarap imalathaneleri ile ünlü bir şehir olan Kakheti yüzlerce şehit şarap türüne ev sahipliği yapar. Gürcistan'ın şarap yapım tarihinin 8000 yıldan daha eskiye dayandığına dair kanıtlar var ve bazı şarap imalathaneleri hala eski yöntemlere göre şarap üretiyor.

6.Tusheti National Park

 

22 Nisan 2003 tarihinde Gürcistan Parlamentosu, Küresel Çevre Fonu'nun (GEF) ve Dünya Bankası'nın finanse ettiği “Gorgia - Korunan Alanlar Geliştirme Projesi” nin desteğiyle Doğu Gürcistan'da 8 yeni Koruma Alanının kurulmasına ilişkin yasayı kabul etti. Deniz seviyesinden 900 - 4800 metre yüksekte olup, Avrupa topraklarındaki en büyük ve yüksek rakımlı Milli Parklardan biridir. Tiflis'e 280 km uzaklıktadır.

7.Gori

Gori, Gürcistan’ın Şida Kartli bölgesinde bulunan bir şehirdir. Aynı zamanda Sovyet diktatörü Joseph Stalin'in 1878'de burada doğmasıyla da bilinir. Gori'nin hemen dışında, MÖ 1000 civarında dağa oyulmuş antik kaya kenti olan Uplistsikhe'yi keşfedebilirsiniz.

8.Borjomi

Batı Gürcistan'ın Borjomi kasabası, maden suları ile dünyaca ünlüdür, aynı zamanda muhteşem bir mimariye ve doğaya sahiptir. Borjomi suyunu kaynağında tadabileceğiniz Maden Suyu Parkı'nı ziyaret edebilir . İlginç mimari için güzel Firuza evine ve bazı tarihi sergilere ev sahipliği yapan renkli konak olan Romanovs Sarayı'nı gezebilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi