İçindekiler[göster]

Hostelde kalmak harika bir deneyim olabilir, çok eğlenebilir, yeni arkadaşlar edinebilir ve seyahatlerinize pek çok yeni deneyim katabilirsiniz. Ancak bir hostelde ilk kez kalıyorsanız, bilmeniz gereken çeşitli şeyler vardır. Hostelde ilk kez kalanlar için ipuçları.

Kulak tıkacı getirin

Hostel odaları harika olabilir. Bununla birlikte, bazen horlayanlar veya başkalarını biraz düşünmeyen ve çok fazla gürültü çıkaran insanlar olabilir. Kötü bir gece uykusundan kaçınmak için yapılması gereken ilk şeylerden biri kulak tıkacı getirmektir, böylece mümkün olduğunca istenmeyen sesleri bastırabilirsiniz.

Göz maskesi getirin

Eğer uykunuz hafifse veya ışığa karşı duylarlıysa, yanınıza göz maskesi almayı unutmayın. Bazı insanlar gece geç saatlerde geldiği için etrafiı görmek için ışığı yakabilir. Hatta bazılaro ışıüı açık unutup uyuyabilir . Göz maskesi sizi bu gibi durumlardan kurtaracaktır.

Asma kilit getirin.

Hostelde kalırken asma kilit şarttır. Hostelde genelde güvenlik önlemleri alınsada kaldığınız odada ki kişilerin niyeti bazen farklı olabilir. Bu gibi durumlar yaşanmaması için yanınızda kendinize ait sağlam bir asma klit bulundurmanız işinize yarıyacaktır.

Yanınızda terlik bulundurun.

Hostel duşları her zaman temiz olmayabilir. Temiz bir duş almayı umarak gittiğiniz hostel banyosunda yerde saç vb gibi şeyler bulmak keyfinizi kaçırabilir. Ayrıca hostel banyolarında bulunan terlikler toplu kullanıldığı için diğer kullananların ayaklarında yara vb gibi şeylerin olduğunuda bilmiyoruz. Yanınızda terlik bulundurmak daha temiz bir banyo yapmanızı sağlayabilir.

Bir havlu getirin

Hosteller genelde size bir havlu verecektir. Bu havuluların hangi ortamda yıkandığını veya temiz olup olmadığı her zaman kafanızda bir soru işareti olabilir. Bunun yerine kendi havlunuzu yanınızda getirmeniz sizin için her zamna iyi olacaktır. Ayrıca diğer seyahatlerinizde de bu havluyu kullanabilirsiniz.

Oda Tipine dikkat edin.

Hosteller, karma yatakhaneler, aynı cinsiyetten yatakhaneler ve özel odalar dahil olmak üzere çeşitli oda tipleri sunar. Yatakhaneler her zaan sizin için en ucuz konaklama seçeneği olacaktır. Özel odalar ise pahalı ve bazen normal otel ücretine benzer bir ücret bile olabilir.

Dostça olun ve kendinizi tanıtın

Odanızı kontrol ederken çok geç değilse ve insanlar uzanıyorsa kendinizi tanıtmaya çalışın. Bunu mümkün olan en kısa sürede yapmak en iyisidir ve hosteldeki atmosferi daha rahat hale getirir.

Oda görgü kuralları / Düşünceli olun

Son olarak, bir hostelde kaldığınızda başkalarına karşı saygılı olmanın önemli olduğunu unutmayın. Dağınık olarak odadan çıkmak gibi. Banyoda arkanızı temizlemeden çıkmak, insanlar uyurken çok fazla gürültü yapmamaya çalışmak gibi.

Kategoriler: Seyahat İpuçları