İçindekiler[göster]

İtalya denildiği zaman çoğunlukla aklımıza Pizza ve Pisa kulesi gibi şaşırtıcı şekilde mimari yapıları akla gelir. Bizlerde sizlere bu yazımızda İtalya hakkında pekte aşina olmadığınız İtalya’nın karlı dağlarından tropikal plajlarına kadar en zengin beş harikası’nı sizler için derledik.

Lago di Braies
Braies Gölü, Alpler’deki Dolomites dağları arasında gizlenmiş büyüleci bir doğal mekandır. Braies Gölü, İkinci Dünya Savaşı sırasında toplama kampı mahkumlarının ulaşım yeriydi,ancak bugün karanlık geçmişinden hiçbir iz taşımıyor. Göl aslında dünya çapında kendine özgü yeşil rengiyle tanınıyor. Eğer İtalya’ya uğrarsanız bu gölde kayık keyfi yapmayı unutmayın…

Grotto Azzurra
İtalya’nun trustik adalarından biri olan Capri adasında bulunan Grotto Azzurra oldukça mistik bir götüntüye sahip .Roma döneminde İmparator Tiberiys’un kişisel yüzme havuzu olarak kullanıdğı Grotto Azzurra,güneş ışığının mağaraya mükkemmel bir açıyla vurduğu ışığın suyun neon mavisi rengine bürünmesine sebep oluyor ve ortayala mükkemel manzara çıkıyor.

Saturnia Thermal Springs
Saturnia Termal Banyoları’nın geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Bir efsaneye göre Satürn’e kızan Jupiter, Saturn’e yıldırım fırlattı. Yıldırım hedefi ıskaladı ve şuan Termal banyoların olduğu bölgeyi vurdu ve termal banyolar oluştu. İşte Saturnia ismide buradan gelmektedir.

Günümüzde ise Saturnia termal banyoları hem tedavi amaçlı hemde keyif amaçlı tercih edilmektedir. Yapay havuzlarla birlikte doğal havuzlar,doğa ile çevirii eşsiz bir ortama sahiptir.

Cascate del Serio
Cascate del Serio, İtalya'nın en yüksek şelalesi olmakla birlikte, aynı zamanda dünyanın en sıra dışı şelalelerinden biridir. Lombardiya'daki küçük Valbondione köyünün yakınında bulunan Cascate del Serio, 315 metrelik etkileyici bir yükseklikte duruyor ve dağdan üç bölüm halinde akıyor. 1969 yılına kadar Barbellino Barajının yapılması ile birlikte yılda sadece beş defa akmasına izin verildi.

Furore Fiyordu
Furore Fiyordu Amalfi ve Positano arasında,deniz kenarındaki uçurumun eteğinde yer alamaktadır. Yüzyıllar boyunca Schiato Nehri'nin basamaklı sularında oyulmuş olan fiyort, Marmeeting Yüksek Dalış Dünya Şampiyonası'na da ev sahipliği yapan doğal bir amfitiyatro sunar

 

Kategoriler: Şehir Rehberi