İçindekiler[göster]

Dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir yer “Güzel Atlar Ülkesi” Kapadokya… Evet, hangi ülkeye giderseniz gidin bu eşsiz bölgenin atmosferi ve tılsımını bulamazsınız. Bu söylediklerimizi anlamanız için tabi ki Kapadokya’yı gezip görmenizi tavsiye ederiz. Ancak yine de Kapadokya geziniz öncesinde, Kapadokya’da gezilecek yerleri içeren yazımızı okumanızda fayda var.

Kapadokya, size sadece eşsiz bir tatil fırsatı sunmuyor. Aynı zamanda tarihi, doğası ve farklı atmosferi ile siz çok daha fazlasını vadediyor. Kapadokya’ya mutlaka gidin ve biraz sonra tanıtacağımız mekânları mutlaka dönün. Emin olun ki, bu eşsiz yerden dönmek istemeyecek, döndüğünüzde tekrar gidebilmek için can atacasınız. Peki, Kapadokya’da gezilecek yerler nerelerdir?

Göreme Açık Hava Müzesi

Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya’nın sunduğu en güzel mekânlardan birisi olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde kayalara oyulmuş pek çok kilise, şapel ve yaşam alanı göreceksiniz. Bir düşünsenize… Bu insanlar bu yaşam alanlarını nasıl kayalara oymuşlardır? Sadece bu eşsiz mekânları görmek için bile Kapadokya’yı ziyaret edebilirsiniz.

 

kapadokya’da gezilecek göreme açık hava müzesi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu müzede ayrıca; Karanlık Kilise, Kızlar – Erkekler Manastırı, Çarıklı Kilise ve Yılanlı Kilise’de bulunmaktadır. Bu mekânlarda bulunan freskler sizi büyüleyecek güzelliktedir.  Bu arada, bu müzeyi gezmeden Kapadokya’yı gezdim, öğrendim demeyin. Bizden söylemesi…

Güllüdere Vadisi

kapadokya’da gezilecek yerler güllüdere vadisi

Eğer peribacalarını merak ediyorsanız ve bunun için Güllüdere Vadisi’ni tercih ettiyseniz, doğru yerdesiniz. Çünkü 4 km’lik bu vadiyi gezerken peribacalarını görebilirsiniz. Bunun yanında vadiyi gezerken Hristiyanların manastır yaşamları ile ilgili kalıntıları ve kiliseleri de görebilirsiniz.

Güvercinlik Vadisi

kapadokya’da gezilecek yerler güvercinlik vadisi

Kapadokya’da gezilecek yerler denilince akla gelen yerlerden birisi de Güvercinlik Vadisi’dir. Bu vadi adını kayalara oyulmuş güvercin yuvalarından almış. Harika doğası ve güvercin yuvaları ile bu vadi, Kapadokya’da mutlaka görülmesi gerekenler arasındadır.

Üç Güzeller

Üç güzeller, ikisi büyük biri küçük peribacalarından oluşuyor. Tıpkı bir aile gibi yüzyıllardır bir arada duran bu doğa harikası peribacalarını mutlaka görmelisiniz.

kapadokya’da gezilecek yerler üç güzeller

Yıl boyunca yerli yabancı pek çok turistin önünde fotoğraf çekilmek için yarıştığı bu doğa oluşumları, Ürgüp merkeze yaklaşık olarak 5 dakikalık mesafede yer alıyor.

Ihlara Vadisi

kapadokya’da gezilecek yerler ıhlara vadisi

Kapadokya’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelenlerden birisi şüphesiz Ihlara Vadisi’dir. Vadideki ilk yaşamın 4. yüzyıla dayandığı düşünülüyor. Ayrıca vadi içerisinde 105 tarihi eser bulunuyor. Yani hem doğa hem de tarihi geziler için uygun bu vadi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir mekân.

Kategoriler: Şehir Rehberi