İçindekiler[göster]

Romalılarında dile getirdiği gibi “Köln’ü görmeyen, Almanya’yı görmüş sayılmaz.” sözüyle birlikte Köln’ün Almanya için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek başlayalım yazımıza. Köln, genel kültür bilgisi olan herkesinde bildiği gibi Almanya’nın en gözde şehirleri arasında yer almaktadır. Birçok gezilecek yeri, gece hayatı, müzeleri ve tarihiyle birlikte isminden sıkça söz ettiren Köln, Almanya’nın gezilmeye değer yerler arasında!

1320 metre uzunluğuna sahip olan Ren Nehri’nin üstüne kurulan Köln, milattan sonra 50 yılına kadar dayanan tarihiyle dikkatleri her zaman üstüne çekmeyi başarmıştır.

Köln Katedrali

En eski tarihi eser olarak Köln’de ve Avrupa’da büyük öneme sahip olan Katedralin yapımı 600 yıldan fazla sürmüştür. 1880 yılında tamamen biten, tüm turistlerin gözdesi haline gelen Katedrali, tüm turistlerin ve tüm ziyaretçilerin kolayca görebilmeleri için tren istasyonunu Katedralin tam yanına yapmışlar. Böylelikle her istasyonda inen kişi ister istemez Katedrali görecek. Yıllık 6 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği Katedral, çok değerli sanat eserlerini ve İncil’den alıntı özelliklere sahiptir. Yaklaşık 500 basamak kadar çıkarsanız, en yukarda harika manzarayı görebilirsiniz.

Romanesk Kiliseleri

1388’de açılan üniversitelerle birlikte 12 kilise, belediye binası ve birçok yapıt inşa edildi. Bunların en önemli kiliseleri arasında ise St.Apostlen, St.Andreas, St.Martin, St. Pantaleon gibi kiliseler bulunmaktadır. Bu eserler sayesinde Köln yerlileri, şehirlerini ” Kutsal Köln” olarak adlandırırlar.

Çikolata Müzesi

Eğer sizde çikolata seviyorsanız Köln’deki çikolata müzesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.Burası çikolata’nın üretiminden tasarımına kadar her konuda bilgi sahibi olabileceğiz enfes bir müze.Müzede 9 farklı alan yapılmış.Bu bölümlerlerde çikolata kültüründen,çikolatanın yapılış ve üretim aşamaları gibi bir çok bilgi edinebilirsiniz.

Köln’e Dair İpuçları:

  • Köln Arena’da genelde genç kesimin katıldığı, ünlü sanatçıların konuk olduğu konserler vardır.
  • Şehir kültürlerini; müziklerinden, tiyatrolarından ve orkestralarının konseptinden anlamanız mümkündür.
  • Ren Nehri boyunca yürürseniz, hayvanat bahçesine ve gece ışıklarıyla harika manzaralar ortaya koyan “Rheinpark”‘a ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Kategoriler: Tarihi Mekanlar