İçindekiler[göster]

12. yüzyıldan itibaren Gotik Mimari Fransa’dan birçok Avrupa ülkesine yayıldı. Portekizde ise yayılan bu Gotik Mimari ülkenin kendi estetik yapılarıyla iç içe geçerek ülkenin kendine ait gotik mimari çizgisini doğurdu. İşte sizler için Portekiz’de Bulunan 5 Muhteşem Gotik Klise.

Mosteiro dos Jerônimos


Mosteiro dos Jerônimos kilisesi Portekiz’in başkenti Lizbon’da bulunan tarihi bir kilisedir. Portekiz’in önde gelen sembollerinden biri olan Kilise gotik mimari’nin başarılı örneklerinden biridir. 1501 yılında inşasına başlanan Kilise 1601 yılında sona ermiş ve inşaatı 100 yılda tamamlanmıştır.


Mosteiro da Batalha


Mosteiro da Batalha Portekiz’in Leiria şehrinde yer almaktadır. Portekiz'in 1385'te Aljubarrota Muharebesi sırasında İspanyollara karşı zaferini anmak için inşa edilmiştir.  Gotik ve Manuelin tarzlarının ustaca  yaşatan Kilise, 1983 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.


Mosteiro de Alcobaça


1153’te ilk Portekiz kralı Afonso Henriques’in emriyle inşaatına başlanmıştır. hayranlık uyandıran Mosteiro de Alcobaça , ülkenin Gotik mimarisinin ilk örneği olarak kabul ediliyor.

Cathedral of Évora

Sé Catedral de Évora Portekiz’in Évora Portekiz’in Évora şehrinde bulunmaktadır. 1166’da  yapınla bu Kilise 1280-1340 arasında ise yenilenerek günümüzde ki halini aldı.

Convento de São Francisco


Santarém'deki bu manastırın inşası, Kral Sancho II'nin Santa Clara'nın kardeş manastırı ile birlikte inşa edilmesini emrettiği 1242 yılına dayanıyor. Kral Fernando, 14. yüzyılda kendi mimari gelişmelerini ekledi, bu nedenle Gotikten Barok'a kadar farklı tarzlar bu Kilisede açıkça belli ediyor.

Kategoriler: Şehir Rehberi