İçindekiler[göster]

Sinop Anadolunun en kuzeyinde bulunan, sahip olduğu doğal güzellikleri ve içindeki güzel insanıyla Karadeniz Bölgesi’nin en çok ilgi çeken şehirlerinden birisi. Tarih boyunca birçok medeniyete ve devlete ev sahipliği yapan Sinop’ta kesinlikle görmeniz gereken 5 yeri sizin için inceledik. Sinop uçak bileti veya Sinop otobüs bileti alarak Sinop'u keşfedebilirsiniz.

1. Tarihi Sinop Cezaevi

Sinop Cezaevi Türkiye’deki en ünlü cezaevlerinden birisi. Kale surları tarafından çevrilmiş cezaevi için girilir de çıkılmaz sözleri söylenir. Özellikle 20. yüzyılda birçok ünlü mahkum da Sinop Cezaevi‘ne girmiştir ama Sinop Cezaevi‘nin tarihi çok daha eskilere dayanıyor. Öyle ki 1640 yılında Evliya Çelebi bile Sinop Cezaevi‘ni ziyaret etmiş ve “… oradan mahkum kaçırtmak değil, kuş bile uçurtmazlar.” sözlerini söylemiştir. 1999 yılında müzeye çevrilen Sinop Cezaevi‘ni kesinlikle görmelisiniz. Sinop Cezaevi öyle kuvvetli bir atmosfere sahip ki bunu sadece ziyaret ederek deneyimleyebilirsiniz. Zaten Parmaklıklar Ardında dizisinin Sinop Cezaevi‘nde çekilmesi de bir tesadüf değil. Ayrıca Sabahattin Ali de bir süre Sinop Cezaevi‘nde yatmış Aldırma Gönül şiirini burada yazmıştır, cezaevinde Sabahattin Ali’nin kaldığı kısım ayrıca özelleştirilmiştir.

 

2. İnceburun Feneri

İnceburun Feneri Türkiye’nin en kuzeyinde bulunuyor. 1863 yılında inşa edilen fener yıllardır hiçliğin sonsuzlukla buluştuğu noktada sapasağlam dikiliyor. Yeşilin ve mavinin birleştiği noktada mağrur bir şekilde yükselen İnceburun Feneri‘ni görmeden Sinop‘tan dönmeyin.

 

3. İnaltı Mağarası

İnaltı Mağarası, İnaltı Köyü’nde bulunan Türkiye’deki en güzel damlataş örneklerini bulabileceğiniz doğal bir mağaradır. Yaklaşık 660 metre uzunluğunda olan İnaltı Mağarası içinde başta damlataş olmak üzere, dikit, sütun ve diğer şekillerin örneklerine bolca rastlayabileceğiniz bir mağaradır.

 

4. Erfelek Şelaleleri

Erfelek Şelaleleri adeta bir saklı cennet. Erfelek Barajının yapılmasından sonra oluşan şelaleler herkes tarafından büyük ilgi görüyor. İrili ufaklı yaklaşık 30 şelaleden oluşan Erfelek Şelaleleri sanki görsel efektlerle yaratılmış bir cennet hissi yaratıyor. Aynı zamanda yüzebileceğiniz kısımları da olan Erfelek Şelaleleri doğayla iç içe sakin bir yer arıyorsanız kesinlikle ziyaret etmeniz gereken bir yer.

 

5. Hamsilos Koyu

Hamsilos Koyu deniz severler için harika bir seçenek. Denizle birleşen kısmı olsun, içerde ağaçların arasında kalan kısmıyla Hamsilos Koyu aynı anda birçok güzel hissi aynı anda yaşatabilmektedir. Geçmişten günümüze sığınacak bir liman olan Hamsilos Koyu‘nda denizin tadını çıkarmalısınız.

Kategoriler: Şehir Rehberi