İçindekiler[göster]

Türkiye’nin mutlaka görmeniz gereken şelaleleri, Ülkemizin sınırları içinde bulunan doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakan şelalelerimizi mutlaka görülmesi gereken yerler listemize ekledik. Görülmeye değer bir hayli noktası var. Zengin ve hafızalarınızdan asla silinmeyecek manzaralarıyla tabiat tutkunları için vazgeçilmez adresler arasında yer alıyorlar. Biz de ülkemizdeki şelaleler arasından  sizin için seçtiklerimizi doğa tutkunları için inceleyip listemize taşıdık.

KUZALAN ŞELALESİ

Kuzalan Şelalesi Giresun’un Dereli ilçesi hudutları içinde yer almaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin saklı cenneti olarak bilinmektedir. Kuzalan Köyü’nde, bir tabiat parkı alanında bulunmakta. Merkeze takribî 50 kmlik bir mesafede bulunan şelale ve tabiat parkı, son zamanlarda oldukça rağbet görmüş, yeni turizm rotalarından biri arasında kabul edilmektedir. Şelalenin yol üstünde bulunması erişimini daha da basit yapmıştır.

SUUÇTU ŞELALESİ

Bursa şehrimizin Mustafa Kemal Paşa ilçesine bağlı olan Suuçtu Şelalesi, ilçenin takribî 20 kilometre doğusunda bulunmaktadır. Şelale bölgedeki tatlı su kaynaklarından biridir, bu sayede içme suyu kaynağı olarak da en büyüğüdür. Bölgede bulunan ırmağın altındaki fay hattının kırılması Suuçtu Şelalesi’nin oluşmasını sağlamıştır. Takribî 40 metre yükseklikten akan şelale, yaşattığı görsel şölenin yanında çevresinde bulunan kamp alanları, piknik ve kahvaltı alternatifleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarmış doğal bir güzelliktir.

KARASU ŞELALESİ

Karasu Şelalesi Sakarya şehrine bağlı Karasu ilçesinin hududunda yer almaktadır. Maden Deresi’yle aynı bölgede bulunan Karasu Şelalesi, ortamda bulunan piknik alanları ve hoş manzarasıyla güzel zaman geçirebileceğiniz bir yer. Piknik alanından şelaleye doğru yarım saatlik bir yürüyüş yapıp, iki değişik rotayla alana erişebilirsiniz. Bir tanesi patika yolu, bir değişiği ise akarsunun içerisinden… Yaz ayları dışında pek olası olmasa da, bazı kimseler için ilgi odağı olmayı başarmış seçeneklerden.

TOMARA ŞELALESİ

Tomara Şelalesi Gümüşhane’nin Şiran İlçesine takribî 14 kilometre mesafede bulunmaktadır. Seydibaba Köyü’nde yer alan şelalenin genişliği 15, yüksekliği ise 25 metredir. Bölge milleti için aynı zamanda su kaynağı olarak da kullanılmaktadır. Ülkemizin tabiat şahanelerinden biri olan şelale, her senenin temmuz ayında geleneksel olarak düzenlenen Tomara Şenliği’ne de konut sahipliği yapıyor. Değişik stil ve müziğe sahip sanatçılar sahne alıyor, bölge milleti tarafından aktiviteler tertip ediliyor.

MANAVGAT ŞELALESİ

Manavgat Şelalesi ülkemizin en bilindik şelalelerinin başında gelir. Antalya’ya bağlı Manavgat ilçesinde bulunan şelale, Manavgat Nehri’nin yarattığı akıntılarla meydana gelmektedir. Şelale sularının aktığı yükseklik pek fazla olmasa da yüksek bir debiyle akıp geniş bir alana yayılır. Özellikle şelalenin yarattığı olağanüstü manzara, her yıl binlerce kişinin ziyaret etmesinin başlıca sebebidir. Adını bulunduğu ilçeden alan şelale, merkeze sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca çevresinde bulunan çay bahçeleri, balık restoranları ve su sporu seçenekleriyle şehirden uzaklaşmak için güzel bir adres.

MURADİYE ŞELALESİ

Adını Osmanlı Padişahı IV. Murat’tan alan Muradiye Şelalesi, Van merkezine 80 kilometre uzaklıktadır. Şatafatlı şelale Bend-i Mahi üzerinde, Muradiye ilçe hudutları içerisinde yer alır. Şelaleye erişmeyi ilk olarak 60 metre yükseklikte bulunan bir asma köprüden geçerek ulaşabiliyorsunuz. Natürel güzelliğiyle kendine hayran bırakan şelale takribî 20 metre yükseklikten Bend-i Mahi Çayı’na dökülüyor.

DÜDEN ŞELALESİ

Antalya’nın sembolleri arasında yer alan Düden Şelalesi şehir merkezine yaklaşık 10 km mesafede bulunur. Şelale, çay boyunca Yukarı Düden ve Aşağı Düden olarak iki farklı kola ayrılıp, 40 metrelik falezden Akdeniz’in sularına karışıyor. Ayrıca bulunduğu bölgedeki Gençlik Parkı, çevresindeki çeşitli restoran ve kafeler bölgeyi daha da güzelleştiriyor. Her yıl birçok farklı kesimden turiste ev sahipliği yapan Düden Şelalesi’nde bir de mağara bulunmakta.

KURŞUNLU ŞELALESİ

Takribî 2 kilometre’lik kanyonun içinden geçen bir akarsunun oluşturduğu Kurşunlu Şelalesi, Antalya ile Isparta yolunun yakınlarında bulunmaktadır. Fazla büyük olmayan şelalenin suyu takribî 18 metrelik yükseklikten dökülmekte ve minik şelaleciklerle de 7 adet gölet birbirine bağlanmaktadır. Bulunduğu bölge ise 1986 senesinde tabiat parkına dönüştürülerek insanların ziyaretine açılmıştır. Kurşunlu Şelalesi ve çevresinde bulunan piknik alanları 33 hektarlık bir alanı içerir, mükemmel manzarasıyla ziyaretçilerine eşsiz bir seyehat yaşatır.

Kategoriler: Seyahat Rehberi