İçindekiler[göster]

Romantizmin sembolü haline gelmiş olan Venedik, dar sokakları ve gondolları ile ünlü sular içerisindeki bir şehir olarak misafirlerini karşılıyor. Bu Venedik’te yapılabilecek birçok aktivite bulunuyor. Venedik uçak bileti alarak bu 8 aktiviteyle harika bir tatil geçirebilir,  unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Gondol İle Şehir Turu

Venedik dendiğinde gitmemiş olanların bile aklına ilk gelen gondollar olur. Bu yüzden meşhur gondol gezilerini gerçekleştirmeden dönmemeniz faydanıza olacaktır. Eğer kısıtlı bir bütçeniz varsa, gondol turu biraz tuzlu gelebilir. Bunun için de çevrede gondola binmek isteyen turistlerle birlikte ortak tur yapmanız akıllıca bir girişim olacaktır. Üstelik daha fazla kişiyle yapacağınız gezintilerin daha eğlenceli olacağını da görebilirsiniz.

Ahlar Köprüsü

Gondol gezintinizi yaptıktan sonra daracık ancak kasvetli olmayan sokaklarını gezeceğiniz Venedik’teki Ahlar köprüsünü de mutlaka görmelisiniz. Sizi hüzne sokacak olan bu köprü romantik ruha sahip kişiler için görülesi yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Rialto Köprüsü

Venedik’in en önemli yapılarından biri olan bu köprüye gidip burada çok uzun zaman harcamalısınız. Köprü üzerindeki hediyelik eşya satan dükkanları gezip bol bol fotoğraf çekmelisiniz.

Venedik Büyük Kanalı

Büyük bir beğeni ile gezeceğiniz bu kanalın etrafında bulunan sarayları da gezip incelemeyi sakın atlamayın.

Venedik Fondaco dei Turchi

Bir diğer adıyla Venedik Türk Sarayına mutlaka gitmelisiniz. Tarihte uzun bir süre Türkler tarafından kullanılmış olan bu sarayı gezerek kendi tarihinizi de yakından keşfetmelisiniz.

Palazzo Ducale Sarayı

San Marco Bazilikası ve öndeki Piazzetta ile birlikte  Venedik kültürünün en temsili sembolüdür . Eşsiz gotik bir mimari yapıya sahip olan bu saray sizi kesinlikle büyüleyecek.

Ca’d’Oro Sarayı

Süslü ve gösterişli bir saray görmek istiyorsanız bu sarayı ve onun altın görünümüne sahip dış cephesini mutlaka yakından incelemelisiniz.

Venedik San Marco Bazilikası

Bol miktarda göreceğiniz önemli ve tarihi değere sahip olan bazilikaların başında gelen San Marco Bazilikası Venedik’in sembolü haline gelmiş durumda. Eğer vaktiniz varsa bazilikanın tepesine çıkarak buradan San Marco meydanını havadan keşfetmek sizin için kesinlikle görsel bir şölen olacaktır.

Kategoriler: Şehir Rehberi