İçindekiler[göster]

Yıldızları izlemek her zaman için bir ayrıcalıktır, ancak dünya nüfusu artarken şehirler ve kasabalar sürekli genişlerken, yapay ışık kirliliği nedeniyle gökyüzünde yıldızları izlemek gittikçe zorlaşıyor. Dünya nüfusunun% 80'inden fazlası şu anda yapay ışıkla kirlenmiş gökyüzü altında yaşıyor. Bu rakam Avrupa ve ABD için% 99'a kadar çıkıyor!

Belki de bu yüzden yaygın olarak bilindiği üzere karanlık gökyüzü turizmi her yıl daha da büyüyor. Dünyanın her yerinde , ilkel atalarımızın yaptığı gibi yıldızlara göz atabileceğiniz yerler var. 



 

1. Mauna Kea, Hawaii

Hawaii'nin Büyük Adası'ndaki bu uykuda olan yanardağın zirvesi , yüksekliği, kuru ortamı ve istikrarlı hava akışı nedeniyle yıldızları seyretmek için en iyi yerlerinden biridir.  Mauna Kea'nın üstünde 11 farklı ülke tarafından finanse edilen 13 gözlemevi var.
 

2. Altın Çember, İzlanda

İzlanda , Kuzey Işıklarının büyülü güzelliğini görmek için dünyanın en iyi yerlerinden biridir. Ayrıca birçok noktada gökyüzünü ve yıldızları izleme fırsatı sunuyor.

 

3. Aoraki / Cook Dağı Bölgesi, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda'nın Aoraki / Cook Dağı bölgesinin yaklaşık 1600 km2 alanı  kaplamaktadır, Uluslararası Karanlık Gökyüzü Koruma Alanı olarak koruma altına alınmıştır. Dünyanın en büyük karanlık gökyüzü izleme alanıdır.! Bu özelliği, yıldızlara bakmak için inanılmaz bir yer olduğu anlamına gelir. Burada bir dizi yıldız izleme turuna katılabilir veya elbette sadece gökyüzünü izleyebilirsiniz :)

 

4. Northumberland Ulusal Parkı, İngiltere

İngiltere'nin en kuzeydeki Milli Parkı, gündüzleri oldukça güzel bir yer ve geceleri daha da etkileyicidir. Bunun nedeni, bölgenin büyük bir kısmının 'Karanlık Gökyüzü Koruma Alanı ' ilan edilmiş olmasıdır. Şu anda Avrupa'nın en büyük korunan Karanlık Gökyüzü Parkı konumundadır. Aynı zamanda, astronomi ile ilgili şeyler içeren Northumberland Dark Skies Festivaline ev sahipliği yapmaktadır.

 

5. Siding Spring Gözlemevi, Avustralya

Siding Spring Gözlemevi, gece gökyüzünün tadını çıkarmak için Avustralya’ın en iyi yerlerinden biridir. Avustralya'da, Sidney'in kuzeybatısında bulunan ,bu gözlemevi,  Yüksek rakımı, kurak koşulları ve genellikle bulutsuz gökyüzü ile burayı mükemmel bir yıldız izleme alanına çeviriyor. Gözlemevi içinde çok sayıda teleskop ve ziyaretçiler için galeri ve sergi alanı bulunmaktadır. Her yıl Ekim ayında rehberli turlar düzenlenmektedir.

Yıldızlı gökyüzüne bir yolculuğa hazır mısın? İhtiyaç duyduğunuz anda yolcu.com sizin için ucuz uçuş fırsatları sunuyor! 

Kategoriler: Seyahat Rehberi