Kastamonu - Gümüşhane Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kastamonu - Gümüşhane otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kastamonu - Gümüşhane Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 330.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 3 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Kanberoğlu Turizm | Kastamonu - Gümüşhane kaç saat ? | 14 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Ali Osman Ulusoy |
Kastamonu Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Gümüşhane Şehir Rehberi
Türkiye'nin kuzey doğusunda yer alan Gümüşhane, doğusunda Bayburt, batısında Giresun, kuzeyinde Trabzon ve güneyinde ise Erzincan ile komşudur. Gümüşhane'de karasal iklim hâkim olmakta ancak bazı kesimlerinde kara iklimi ile Doğu Karadeniz iklimi arasında bir geçiş görülmektedir. Doğu Karadeniz havzasında iklim nemli ve ılık, Kelkit bölgesinde kışlar soğuk, yazlar kurak geçmekte, şehirde yağış miktarı kışın ve ilkbaharda daha çok olmaktadır. Gümüşhane, mağaraları, şelaleri, gölleri ve zengin doğal güzelliklerinin yanı sıra şehirde yer alan kiliseleri, antik kentleri, manastırları ve M.Ö. 3000'lere uzanan tarihi içerisinde sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olmasıyla sahip olduğu zengin kültürel tarihi ile de dikkat çekmektedir. Tarihi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeye açık bu şehrimiz yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Gümüşhane otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz.
Gümüşhane’de Gezilecek Yerler
Tertemiz havası, suyu, sahip olduğu ormanlık alanları ve sakin doğası ile huzurlu bir tatil için tüm olanaklara sahip olan, doğasının yanı sıra ev sahipliği yaptığı geçmişten izler taşıyan ve ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkaran tarihi ve kültürel yapıları ile de dikkat çeken, Gümüşhane otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz şehrimiz için Gümüşhane'de Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
Kov Kalesi: Gümüşhane sınırları içinde 16 adet tarihi kale mevcuttur ve Kov kalesi bu kalelerin içinde halen ayakta duran en ihtişamlı kaledir. Kalelerin pek çoğunun yerleşim merkezlerinin ve geçitlerin üzerinde bulunmaktadır. Bu kalelerden Kov Kalesi ve Keçi Kalesi’nin 2008 yılında restorasyonu yapılmış kale ve civarı ‘Arkeolojik Sit Alanı’ ilan edilmiştir. 1361 yılında III. Aleksios tarafından yapıldığı tahmin edilen kalenin mimari özellikleri kale dikdörtgen planlı ve duvarları köşeli, yuvarlak ve düzgün burçlarla desteklidir. Moloz taş malzeme kullanarak inşa edilen yapı içerisinde güney yönünde bir iç kale bulunmakta İç kalenin doğusunda sarnıç, mutfak gibi mekânlar yer almaktadır.
Santa Harabeleri: Santa Yanbolu Deresi'nin doğduğu vadilerle birbirinden ayrılmış üç ayrı yamaç üzerine kurulmuş Santa Harabeleri Gümüşhane kent merkezine yaklaşık 82 kilometre uzaklıkta Yağmurdere Bucağı Dumanlı Köyü sınırlarında bulunmaktadır. Konumu ile ticari, kültürel ve dini anlamda önem taşıyan Santa bölgesi, verimli şekilde işletilen demir, kurşun ve gümüş madenlerinin bulunmasına da bağlı olarak 16.'ncı ve 18'nci yüzyıllar arasında önemli miktarda gelişmiş ve ekonomik anlamda refaha erişmiştir. Bölge ‘Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı’ olarak kayıtlara geçmiştir.
Satala / Sadak Antik Kenti: Kelkit İlçesinin 26 kilometre mesafede bulunan Sadak Köyü Meşe içi dağlarının doğu eteğinde kurulmuş olan antik kent aynı zamanda fırat sınırını muhafaza amacıyla kurulmuş bir karakol kentidir. Roma devrinden izler taşıyan kalıntılar çok fazla olmasa bile yüzeyde birkaç mezar, su kameri ve kale surları bulunmaktadır.
Karaca Mağarası: Torul’un Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunan mağara, şehir merkezine 17 kilometre mesafede bulunmaktadır. Mağaraya ulaşım asfaltlanmış kara yolu sayesinde ve tur otobüsleri ile rahatça sağlanabilmektedir. Denizden 1550 m yükseklikteki bu yeraltı saray adeta yer altında görsel şölen sunmaktadır. Mağarada bulunan birden fazla renkte sarkıtlar, dikitler, org desenli duvarlar, fil kulakları, traverten havuzları, bayrak şekilleri, mağara çiçekleri, mağara incileri, travertenler, sütunlar, mağara gülleri ile güzelleşmekte ve ziyaretçilerini güzellikleriyle şaşırtmaktadır.
Zigana Kayak Merkezi: Zigana Geçidi'nin 3 km doğusunda bulunan kayak merkezi kar kalınlığının 100 cm ile 150 cm arasında değişmesi ve doğayla iç içe bir tesis olmasıyla yerli ve yabancı turistlerin kış mevsimlerinde tercih ettiği yerlin başında gelmektedir.
Gümüşhane’de Ne Yenir?
Doğu Karadeniz’de yer alan Gümüşhane’nin daha çok et ve hamur yemeklerine dayanan leziz mutfağının meşhur tatlarını sizin için tanıttık ve Gümüşhane'de Ne Yenir? sorusunu yanıtladık.
Katıklı Çorba: Mısır, bulgur yarması, ayran ve baharatlarla hazırlanan çorba, Gümüşhane’nin meşhur çorbalarından biridir. Soğuk olarak içilen çorba yaz aylarında Gümüşhane sofralarının vazgeçilmezlerinden.
Pestil ve Köme: Dut meyvesi kullanılarak yapılan, yapımı zahmetli bir o kadar da lezzetli bir tatlı olan pestil ve kömeden bahsetmezsek olmaz.
Gendime Pilavı: Keşkek olarak da bilinen pilav Gümüşhane yöresinde karşımıza gendime pilavı olarak çıkıyor.
Evelik Dolması: Gümüşhane dağlarından yetişen bir çeşit bitki olan bu bitki yaprakları içine harç yapılarak sarılır ve pişirilir.
Kartol Yahnisi: Gümüşhane’ ait bir yemek türüdür. Patatese Gümüşhane’ de kartol adı verilmiştir. Kartol Yahnisi diğer bir adı ile patates yahnisidir.