Kastamonu - Van Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kastamonu - Van otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kastamonu - Van Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 200.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 5 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Vangölü Turizm | Kastamonu - Van kaç saat ? | 19 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Vangölü Turizm |
Kastamonu Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Van Şehir Rehberi
Van, doğal güzellikleri ve eşsiz tatları açısından zengin, Türkiye'nin altıncı büyük şehridir.Türkiye'nin sınır şehirlerinden biri olan Van, başta kültürü ve kış turizmi olmak üzere dünyanın her yerinden ziyaretçileri ağırlamaktadır. Van’ın tarihi MÖ 4000 yılına kadar uzanmaktadır. Van’ı, Osmanlılar fetedene kadar art arda Urartular, Bizanslılar ve Türk boyları tarafından yönetilmiştir. Doğal olarak kentte bu dönemlere ait çok sayıda anıt ve dini alan bulunmaktadır. Doğal güzelliklerle çevrili ve çarpıcı güzellikteki konumu Van’ı, görülmeye değer bir yer haline getiriyor. Özellikle Erçek Gölü kaçırılmaması gereken bir doğa harikasıdır. Akdamar Adası, Van ilinin kıymetli miraslarının belki de en merak uyandıranlarından biridir. Ada ile aynı adı taşıyan kilise MS 915-921 civarında inşa edilmiş ve Kutsal Haç'a adanmıştır. Urartu döneminden kalma ve geçmişi M.Ö. 840'lara kadar uzanan Van Kalesi, ilin en çok ziyaret edilen diğer yerlerinden biridir. Ayrıca Çavuştepe, Hoşap, Ayanis kaleleri etkileyici mimarisi ve manzarasıyla dikkat çekiyor.Farklı dinlerin kavşağı ve çok sayıda dini anıta ev sahipliği yapan Van, kültürel ve tarihi öneme sahip güzel yerlerle çevrilidir. Sayısız tarihi mirasın ve değerin büyük bir özenle korunduğu Van, her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Bu muhteşem şehri Van otobüs bileti alarak tanımaktan pişman olmayacaksınız.
Van Gezilecek Yerler
Van Müzesi: Van Müzesi, Türkiye tarihinin önemli dönemlerinden tarih öncesi, Urartu ve Osmanlı Türk dönemlerinden kalma eserler barındırıyor. Müze farklı bölümlere ayrılmıştır; iç avluda çivi yazılı tabletler,Urartu mezar taşları; alt katta pişmiş toprak çanak çömlek, Urartu altın takıları ve bronz eserler, üst katta ise daha çok çanak çömlek, eski sikkeler ve el yazmaları bulunmaktadır.
Van Kalesi: 3000 yıllık Urartu şehrinin kalıntıları arasında, devasa bir taş kaledir. Kalenin çevresinde, Urartu'nun antik krallığının başlangıcına ait yazıtların bulunduğu Sardur Kulesi bulunmaktadır. Yazıt, MÖ 5. yüzyılda Büyük Xerxes tarafından Eski Farsça, Babilce ve Elamite olmak üzere üç dilde yazılmıştır . Bin yıl boyunca, yazıt tüm unsurlardan günümüze kadar gelebilmiş nadir eserlerdendir.
Akdamar Adası: Adanın ana cazibe merkezi, 915 yılına dayanan Kutsal Haç Ermeni Katedrali'dir. Kilisenin mimarisi dikkat çekicidir, ancak daha da dikkat çekici olanı, Kutsal İncil'den sahneler barındıran dış duvarlarındaki sanat eserleri.
Hoşap Kalesi: Hoşap Deresi, kıyısındaki kayalık bir çıkıntıya dikilmiş, görkemli bir ortaçağ kalesidir. 1643 yılında inşa edilen Hosap Kalesi, dış ve iç kalelere ayrılmıştır. Camisi ve birkaç yerleşim yeri olan dış kaleyi kırk kule koruyor. İç kale ise çıkıntının zirvesinde stratejik olarak duruyor. İki seviyeye ayrılmış üç duvarlı avlusu vardır. Alt katta nöbetçilerin, surların ve girişin bulunduğu yer, üst katta ise Gözlem Köşkü bulunmaktadır.
Çavuştepe: Antik Urartu krallığı, biri II. Sarduri için inşa edilen Çavuşepe olan müthiş kaleleri ile tanınır. Urartu kaleleri biçimine sadık kalarak, "Sardurihinili" (Sarduri tarafından yapılan şehir) olarak da bilinen Çavuştepe, kesme taşlardan yapılmıştır. Birkaç bina ile alt ve üst kalelere ayrılmıştır. Yukarı kalede tanrı Haldi adına yapılmış bir tapınak vardır. Öte yandan, alt kale antik yıllarda tahıl ve şarap için atölyeler ve depolar vardır.
Van'da Ne Yenir?
Yöre mutfağının eşsiz yemekleri arasında keledoş, Kurut yemeği, Kurut köfte, ciğer köfte, ayran , ekşili , çılbır , ayva ve borani yer alıyor . Şehri ziyaret ederseniz bu lezzetli yemekleri tadabilirsiniz. Van, kahvaltılarıyla da ünlüdür. Kahvaltıda en az 40 farklı çeşidin masada olması genel bir gelenektir.