Kilis - Edirne Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kilis - Edirne otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kilis Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Edirne Şehir Rehberi
Ülkemizin batısında yer alan Bulgaristan ve Yunanistan sınır komşusu, Avrupa'ya açılan kapımız olan Edirne tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Osmanlı Devleti'ne 88 yıl başkentlik yapan şehrimiz birçok medeniyetin izlerini günümüzde de görmek mümkün. Mimar Sinan’ın birçok eserini, tarihi Kırkpınar Güreşlerini, tertemiz deniziyle parlayan plajlarına kadar birçok farklı amaçlarda ziyarette bulunabilirsiniz. Kışlar sert ve kar yağışlı, yazlar sıcak geçen Edirne’de düzlüklerden oluşan coğrafyasıyla tarım ön plandadır. Edirne’nin 2020 yılı nüfusu yaklaşık 412 bin kişidir. Şehirde Osmanlı Türk kültürünü yansıtan 612 tarihi eser vardır. Bu eserlerden birçoğu günümüze kadar gelen sağlamlığıyla ilk günkü halinle ziyaretçilere açıktır. Mimar Sinan gibi önemli birçok kişiliğin meydana getirdiği bu eserler sadece bir Edirne otobüs bileti kadar uzağınızda.
Edirne Gezilecek Yerler
Her mevsim gezebileceğiniz Tarihi, turistik ve yaz tatillerinin vazgeçilmezi pırıl pırıl plajları ve akvaryum gibi deniziyle öne çıkan Edirne, ulaşım kolaylığı ve sınır kapılarına yakınlığıyla yerli ve yabancı turistleri kendine çekmektedir. İstanbul gibi metropol bir şehre yakınlığıyla günü birlik ziyaretler içinde tercih sebebi olan kente, Edirne otobüs bileti alarak çevre illerden de kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
Selimiye Cami: Sinan'ın 90 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Selimiye Cami, Osmanlı padişahı II. Selim tarafından yaptırılmıştır. 2000 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Selimiye Camii ve Külliyesi, 2011 yılında ise Dünya Mirası olarak tescil edildi.
Meriç Köprüsü: Mecidiye Köprüsü veya diğer adıyla Meriç Köprüsü, 263 metre uzunluk, 7 metre genişliktedir. Meriç nehri üzerinde yer alan tarihi köprü Abdülmecit zamanında yapımına başlanmıştır.
Eski Cami: 1403 senesinde Yıldırım Bayezid Han oğlu Emir Süleyman tarafından yapımına başlanmıştır. 1414 yılında Çelebi Mehmet zamanında tamamlanmıştır. Üzeri dokuz kubbeyle örtülü olan cami bu bakımdan çok kubbeli camiler gurubuna girmektedir.
Edirne Müzesi: Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesinin Yapımına 1969 yılında başlanmış ve 13 Haziran 1971 yılında hizmete açılmıştır. Balkanlara has yöresel kıyafetler, hat sanatının değişik örnekleri, halı, kilimler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye yaptığı seyahat sırasında kullandığı bazı özel eşyaları da sergilenmektedir. Arkeoloji bölümünde fosil hayvanların çene kemiği, diş ve omurlarına ait parçalar bulunmaktadır.
Gökçetepe Tabiat Parkı: Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Gökçetepe, İstanbul‘a yakın konumuyla şehrin yoğun yaşamından birkaç günlüğüne uzaklaşmak isteyenler için oldukça güzel bir seçenek. Dalış sporu, kamp aktiviteleri için kullanılan bu doğa harikası temiz havası, berrak denizi ve yeşilliğiyle adeta büyülüyor.
Edirne’de Ne Yenir?
Bir dönem Osmanlı İmparatorluğunun başkenti olan Edirne, birçok kültürel mirasıyla geleneksel mutfağını da günümüze kadar taşımış. Zengin bir kültürünün yanında leziz bir mutfağa sahip olan Edirne, yöresel yemekleri ve tatlılarıyla her dönem ilgi çekmeyi başarmıştır.
Yaprak Ciğer: Ciğer denince akla gelen ilk yer şüphesiz ki Edirne'dir. Osmanlı mutfağını da süsleyen bu tarihi yemeği Edirne'de yemek farklı bir keyif.
Aydın Tava Ciğer: Bir Marka haline gelen Edirne Ciğeri, farklı yapılış ve servis şekilleriyle lezzetini çeşitlendiriyor.
Kavala Kurabiyesi: Yunanistan'ın Selanik vilayetine ait olan bu tatlı kurabiye yapılan mübadeleler sonucu Edirne mutfağında da yer alan bu hilal ve bademli kurabiye genellikle çay yanına eşlik etmektedir.
Bulgur Çorbası: Yapılışı ezogelin çorbasına oldukça benzeyen fakat mercimek yerine bolca bulgur kullanılan, damak zevkinize göre de farklı bakliyat ve baharatlar ekleyerek çeşitlendirilmek mümkün.