Kilis - Yozgat Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kilis - Yozgat otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kilis Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Yozgat Şehir Rehberi
İç Anadolu'da yer alan Yozgat, doğu tarafında Sivas, batıda Kırşehir ve Kırıkkale, güneyde Kayseri ve Nevşehir, kuzeyde Çorum, Amasya ve Tokat şehirleriyle komşudur. 5.000 yıllık büyük bir geçmişe sahip olan Yozgat , yüzyıllar boyunca Hititler, Frigya, Lidya, Persler, Makedonyalılar, Kapadokya Krallığı, Galatya, Bizans ve Roma İmparatorlukları altında birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır . Şehir adını "Bozok" üzerine kurulduğu yayladan almıştır ve 1927 yılında "Yozgat" adını almıştır. 1958 yılında milli parka dönüştürülen Çamlık parkı, 265 hektarlık açık hava alanı ile Yozgat'ın günübirlik gezi, kamp, piknik ve diğer açık hava etkinlikleri için en seçkin gezi yerlerinden biridir. Yozgat otobüs bileti alarak Yozgat’ı keşfedebilirsiniz.
Yozgat Gezilecek Yerler
Yozgat Saat Kulesi: Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde inşa edilen saat kulesi şehrin simgelerinden biridir.
Yozgat Müzesi: Nizamoğlu Konağı olarak 1871 yılında inşa edilen yapı, günümüzde el yazmaları, mutfak eşyaları, kilimler ve halıların sergilendiği bir müze olarak hizmet vermektedir.
Çeşme Kalesi: İl merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan kale, Bizans ve Roma kalıntılarının bulunduğu bir yapıdır.
Tarihi Roma Hamamı: Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bulunan bu kaplıca, Anadolu'nun en önemli termal merkezlerinden biridir. Merkezden günümüze ulaşan Anadolu'da ilk termal tedavinin kalıntıları oldukça güzel bir manzara getiriyor. Roma Dönemi'nden beri termal tedavilerin var olduğu bilinirken, son zamanlarda bölgede 3000 yıllık farklı medeniyetlerin kalıntıları ortaya çıkarıldı.
Kerkenez Harabeleri: MÖ 3000'lere dayanan bu kalıntılar Sorgun ilçesinde bulunmaktadır. Bazıları Medler ve Frigler zamanına kadar uzanmaktadır.
Karabıyık Köprüsü: Yavuz Sultan Selim'in meşhur Mısır Seferi sırasında inşa edilen köprü, 1516 yıllık tarihe işaret ediyor. Halen ziyarete açık.
Başçavuş Camii: 1800'lü yıllara ait cami, ahşap mimarisinin güzel bir örneğidir.
İklim ve Yerel Mutfak
Karasal iklimin hakim olduğu Yozgat, özellikle kış aylarında çok soğuk olur. Kışları hava çoğunlukla sıfırın alında olup, yazları sıcaktır. Ziyaret için en uygun mevsim ilkbahar ve yaz başıdır.Tipik bir İç Anadolu kenti olan Yozgat'ta hamur işleri ve et yemekleri ön plana çıkıyor. Şehrin yöresel lezzetleri arasında Desti Kebab en ünlüsüdür. Ayrıca Orta Anadolu'nun birçok yerinde Arabaşı hala geleneksel tarzda pişirilmektedir. Parmak çörek, tandır kebap, çılbır, çiğdem pilavı, kavurga, madımak, omaç, yarma aşı sofralarda bulabileceğiniz harika lezzetler arasında. Yumurta tatlısı ve mısır tatlısı deneyebileceğiniz eşsiz tatlılardır.