Yozgat Bursa Otobüs Bileti - Yolcu.com

Yozgat - Bursa Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Yozgat - Bursa otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Yozgat - Bursa Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
100.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
8
En Uygun Fiyatlı FirmaÖz Doğu Kars Yozgat - Bursa kaç saat ? 9 sa 30 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Esadaş

Bursa Şehir Rehberi

Bursa

Osmanlı için ilk başkenti olarak önemli bir yere sahip olan Bursa, Cumhuriyetin ilanından sonra da önemini korumaya devam etmiştir. Her yeri tarih kokan bu şehir Türkiye'nin en kalabalık 4. şehridir. Yüzyıllardır ayakta kalan camii, kervansaray, hamam ve tarihi köyleri ile Bursa her dönem yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerden biri olmuştur. Bursa'ya ulaşım ağı çok geniş olup, Bursa otobüs bileti alarak her şehirden her saatte ulaşım sağlayabilirsiniz. 2019 itibarıyla 3.056.120 nüfusa sahip olan şehir, Türkiye'nin en büyük sanayi kenti ve otomotiv üretim merkezidir. Genelinde Ilıman bir iklime sahip olan Bursa’nın, Uludağ gibi yüksek kesimlerinde iklimi daha sert olmaktadır. Her şehirden bir tıkla yolcu.com'dan Bursa otobüs bileti alarak kış mevsimlerinde de Uludağ kayak merkezine ulaşabilir, kış aktivitelerine katılabilir, Uludağ otellerinde konaklayabilirsiniz. 

Bursa’da Gezilecek Yerler 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel değerleri günümüze kadar ulaşan Bursa’da gezilecek yerler listesini sizler için derledik. 

Ulu Cami: Türkiye’deki Ulu Camilerin en büyüğü olan Bursa Ulu Cami, Yıldırım Bayezid zamanında yapılmıştır. Osmanlı camileri arasında çok kubbeli anıtsal yapıların ilki olan Ulu Cami’nin on iki büyük dört köşeli paye üzerine oturan 20 kubbesi bulunmaktadır. 

Orhangazi ve Osmangazi Türbesi: Bursa'nın Tophane semtinde bulunan türbelerde aynı çatı altında Osmanlı Devleti'nin kurucularından Osman Gazi ve Orhan Gazinin sandukaları bulunmaktadır. 

Cumalıkızık Köyü: Uludağ'ın kuzey eteklerinde kurulmuş olan bu tatlı köy, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer almaktadır. Tarihi kokan bu güzel köyde yörenin tatlarının bulunduğu hoş sohbetli kahvaltılar yapabilir, tarihi sokaklarında gezebilirsiniz. 

Uludağ: Metropol şehirlere yakınlığı ve kolay ulaşımı sayesinde kış ve doğa sporları severler için mükemmel bir tercih olabilir. 

Tophane Saat Kulesi: 1905 yılında yapılan saat kulesi osmanlı mimarisini yansıtan önemli bir eserdir. Tophane Saat Kulesi tepedeki konumu ve yüksekliğinden dolayı bir dönemde yangın kulesi olarak kullanılmıştır. 

Bursa Kapalı Çarşı: Orhangazi zamanında Hanların araları çatı ile kapatılarak kapalı çarşılar oluşturulmuştur. Çarşı içerisinde hanlar, elbiseciler, şekerciler, ayakkabıcılar ve bıçakçıların olduğu çarşıda, lezzetli yemekler yiyebilir hediyelik eşyalar alabilirsiniz. 

Bursa’da Ne Yenir? 

Osmanlının ilk başkenti olması yanı sıra Bursa, Osmanlı mutfağının da önde gelen şehirlerinden biri olmuştur. Her lezzette çeşit çeşit yöresel yemekler bulabileceğiniz Bursa’da meşhur köylerinde köy kahvaltısı da yapabilirsiniz. 

Kestane Şekeri: Haşlanmış ve soyulmuş özenle seçilmiş kestanalerin şerbet karışımı ilave edilerek hazırlanan Bursa’ya özgü bir tatlıdır. 

İskender Kebap: 1867 yılında Bursa'nın Osman Gazi ilçesinde bulunan Kayhan Çarşısı'nda yapımına başlanan İskender Kebap Bursa ile özdeşleşmiş tatlardan biridir. Et döner altında bulunan pide üzerine tereyağı ve domates sosu eklenerek hazırlanan İskender kebap yanında yoğurt ile servis edilir. Bu enfes yemeği, Bursa otobüs bileti alarak yerinde tadabilirsiniz. 

Bursa Kebabı: İskender kebabının aksine etin külbastı şekliyle hazırlanan Bursa kebabı sos ve pide içeriğiyle sofralarla buluşur. 

Oğmaç çorbası: Ovmaç yada oğmaç çorbası olarak bilinen şehriye çorbasını andıran hamur ve baharatlarla yapılan lezzetli bir çorbadır. 

Şipsi çorbası: Tavuk suyu çorbasının farklı bir tarifi olan tadı ve kokusuyla Bursa'ya özgü seveceğiniz bir çorbadır. 

Kemalpaşa Tatlısı: Bursa'ya özgü bir tatlı olan Kemal Paşa ismini de Bursa'nın ilçesi olan Kemalpaşa’dan almaktadır. İçerdiği peynir ile günlük olarak veya kurutulmuş olarak görebileceğiniz Kemalpaşa Tatlısı asıl ismi Mustafa Kemal Paşa Peynir Tatlısıdır. İsterseniz damak tadınıza göre Ceviz, Tahin ilavesi ile tercih edebilirsiniz. 

Muradiye Çorbası: Bursa ilinin yöresel tatlarından olan Muradiye çorbası, tavuk eti, arpa şehriyesi ve sebzelerle birlikte pişirildikten sonra naneli kızgın tereyağı eklenerek servis edilir. 

İnegöl Köfte: 20. Yüzyılın başlarında Bulgaristan göçmen Türklerinden gelen İnegöl köfte ince uzun yapısı ve farklı baharatlarıyla herkesin beğenisini kazanmıştır. 

Mobil Uygulama