Kırıkkale Balıkesir Otobüs Bileti - Yolcu.com

Kırıkkale - Balıkesir Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Kırıkkale - Balıkesir otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Kırıkkale - Balıkesir Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
200.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
7
En Uygun Fiyatlı FirmaBizim Iğdır Kırıkkale - Balıkesir kaç saat ? 8 sa 59 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Iğdırlı Turizm

Balıkesir Şehir Rehberi

Balıkesir

Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı bulunan, muazzam doğa güzelliklerine ve zengin bir tarihe sahip bu eşsiz şehir, Balıkesir otobüs bileti kadar uzağınızda. Yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük 13.ili olan Balıkesir Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Masmavi denizi, doğa harikası Kaz dağları, meşhur koylarıyla ve mavi bayraklı plajlarıyla yaz ve kış mevsimlerinde birçok turistin tercih yerlerinden biri olmuştur. Doğal güzelliklerinin yanında birçok medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı tarihi güzelliklerinin de ön planda olduğu Balıkesir’de, antik döneme ilişkin yapılar ile Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserleri ziyaret edebilir, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada yaşayabilirsiniz.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Tarihi, kültürü, doğası, konumu ve eşsiz plajları ile Balıkesir her mevsimde yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından biri olmayı başarmıştır. Ziyaretçilerine eşsiz bir tatil deneyimi sunan bu şehrimiz için düzenlediğimiz “Balıkesir Gezilecek Yerler” listesini inceleyebilir ve kolaylıkla alabileceğiniz Balıkesir otobüs bileti ile bu güzel şehre rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Balıkesir Saat Kulesi: 1827 yılında, Silistre Valisi Girit-i Zade Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı mimarisinin eseri olan Balıkesir Saat Kulesi toplam 20 metre yüksekliğinde, beş katlı bir yapıdır.

Kuvayi Milliye Müzesi: 1840’da Karesi Sancağı Defterdarı Giridizade Mehmet Paşa’nın konağı olarak inşa edilmiştir. I. Dünya Savaşı sonrasında Millî Mücadele çalışmalarında karargâh olarak kullanılmış eski belediye binasında 1996'da müze olarak hizmete girmiştir. Müzenin zemin katında Kuvayi Milliye kahramanlarının eşyaları sergilenirken, ikinci katta ise arkeolojik eserler sergilenmektedir.

Cunda Adası: Ayvalık sınırları içinde bulunan Cunda Adası, anakaraya köprü ile bağlanmaktadır. Yaz aylarının kalabalık geçtiği bu küçük ada da huzurlu ve unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Taş evleri, dar sokaklarında gezintilere çıkabilir, hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Şeytan Sofrası: Ayvalık ilçe merkezine 8 km mesafede yer alan bu tepede şeytanın ayak izi olduğu bulunduğuna inanılır. Yolunuz düşerse bir gün batımında tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarasını izlemenizi tavsiye ederiz.

Kaz Dağları: Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında yer alan Kaz Dağları ülkemizin akciğerleri olarak tabir edilmekte. Birçok mitolojik hikâyeye de konu olan Kaz Dağları çevrede yer alan konaklama merkezleri ile hem tarihi hem de yeşillikler içinde doğayla baş başa huzur dolu bir tatil sunuyor.

Antandros Antik Kenti: Edremit’in Altınoluk Mahallesi'ne 2 km. uzaklıkta yer alan önemli bir Troas kentidir. Birçok arkeoloji kazıları yapılan kentte Dünyanın ilk Güzellik Yarışması bu kentte yapılmış olduğuna inanılıyor.

Balıkesir’de Ne Yenir?

Kalabalıktan uzak doğası, tarihi mekanları, pırıl pırıl plajlarıyla size eşlik edecek yöresel lezzetlerini ve Balıkesir’de ne yenir sorusunu sizin izin cevapladık. Bir Balıkesir otobüs bileti kadar uzağınızda olan bu lezzetleri denemelisiniz.

Zerde: Pirinçle su pişirilerek ve içine kızamık şekeri ve karanfil atılarak hazırlanan, safranla renk ve koku verilen bir çeşit şekerli pirinç tatlısıdır.

Höşmerim: Süt ve peynir mayasıyla yapılan Balıkesir'le özdeşleşen yöresel bir peynir tatlısıdır.

Susurluk Tostu: Kendine özgü peyniri ve ekmeğiyle gevrek bir şekilde yapılan tost Balıkesir’in Susurluk ilçesiyle özdeşleşmiştir.

Susurluk Ayranı: 1950'li yıllarda meşhur olmaya başlayan Balıkesir'in Susurluk ilçesine özgü, yapımı ve tadı klasik ayrana göre farklılık gösteren Türk mutfağına ait bir çeşit yöresel ayran.  

Düğün Çorbası: Terbi̇yeli̇ arpa şehriye ve gerdan etiyle hazırlanan bu leziz çorba kış günleri içinizi ısıtacak.  

Mobil Uygulama