İçindekiler[göster]

En zengin ülkelerinden biri olan Katar Yarımadasının doğusunda bulunan Doha oldukça gösterişli ve lüks bir şehir olmasının yanı sıra Dünya’nın en kalabalık şehirleri arasında yer almaktadır. Doha şehri aynı zamanda Katar’ın başkentidir. Şehri oldukça turistlik yapan Basra Körfezine kıyısı olmasıdır. Doha’nın denizlerinden çıkarılan inciler şehrin geçim kaynakları arasında bulunmaktadır. Doha’da oldukça lüks otellerde konaklamak mümkündür. 

Türkiye’den Doha uçak bileti direkt uçuş ile yapılmaktadır. Doha oldukça önemli bir ticaret şehri olduğu için birçok ülkeden direkt uçuşa sahiptir. Doha İstanbul’dan yaklaşık olarak 4,5 saat sürmektedir. Doha çöl iklimine sahip bir şehir olduğu için turistlik zamanları genellikle mayıs ve eylül ayları arasında ilkbahar, kış ve sonbahar mevsimlerinde yapılmaktadır. Kış döneminde en düşük 7 derece olan Doha yaz aylarında 45 dereceye kadar yüksek sıcaklığa ulaşmaktadır. Basra Körfezine kıyısı bulunmasından dolayı oldukça nemli olan Doha yaz aylarında oldukça sıcak ve nemli olmaktadır. 

Doha’da yaşayan halk genellikle toplu taşıma kullanmasa da Doha’da oldukça yaygın bir şekilde otobüs ağı bulunmaktadır. Otobüs ile tüm turistlik merkezlere ulaşmanız mümkündür. Şehrin her yerine otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır. Fakat en iyi ulaşım aracı olarak taksiler kullanılmalıdır. Taksileri tüm turistik mekanlara yakın bölgelerde bulmanız mümkündür. Doha ziyaretiniz için en az üç ay öncesinden uçak bileti ve otel ayırtmanız durumunda oldukça uygun fiyatlara Doha gezisi yapmanız mümkündür. 

İslam Eserleri Müzesi

2008 yılında faaliyet göstermeye başlayan müzenin tasarımı Leoh Ming Peş tarafından yapılmıştır. Oldukça modern bir tasarımı olan İslam Eserli Müzesinde 7.yüzyıl ve 19. yüzyıl arasındaki İslami eserlere rastlamak mümkündür. Birçok farklı İslami ögenin korunduğu müzede; el yazması Kur'an-ı Kerim, kabe örtüsü ve kabenin anahtarı gibi birçok değerli hazineyi görmeniz mümkündür. Müzede Osmanlı döneminden kalma padişah fermanlarına da rastlamak mümkündür. İslami Eserler Müzesi salı günler hariç her gün ziyaretçi kabul etmektedir. Doha gezilecek yerler arasında en çok ziyaretçi kabul eden yer İslam Eserleri Müzesi’dir. 

Souq Waqif

Bir sürü dükkanın yan yana bulunduğu adeta açık bir alışveriş merkezidir. Souq Waqif özel kıyafetlerin, takıların, geleneksel gıdaların satıldığı bir mekandır. Oldukça geleneksel tasarımda bulunan Souq Waqif ziyaretçiler için tam bir görsel şölendir. Souq Waqif’da bulunan restoranlar Doha’da yiyebileceğiniz en lezzetli yemeklerin yapıldığı yerlerdir. Yöresel yemekleri tatma imkanına sahip olduğunuz gibi dünya mutfağından birçok ürünü de bulmanız mümkündür. Souq Waqif haftanın her günü 07.30-12.30 ve 15.30-22.00 saatleri arasında ziyarete ve alışverişe açıktır. Doha turistik bölgeler arasında en çok tercih edilen mekandır. 

Anima Galeri

İnci Adasının sınırları içinde yer alan Anima Galeri 570 metrelik bir alana kurulmuş sanat eğitim merkezidir. İlham verici güzellikte birçok eserin sergilendiği Anima Galeri sayısız koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Anima Galeri cuma ve cumartesi günleri hari. Her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir. 

İnci Adası

Petrolden önce Katarın en önemli geçim kaynağı olan inci bu adanın inşasında önemli bir yer tutmaktadır. İnci Adası Katar’da yaşayan zenginlerin en çok tercih ettiği semt olarak bilinmektedir. İnci Adası içinde 18,831 konut bulunmaktadır. Venedik’den esinlenerek inşa edilen İnci Adasını gondollar ile gezmek mümkündür. Doha görülecek bölgeler arasında en önemli yeri İnci Adası almaktadır.

Mathaf: Arap Modern Sanatlar Müzesi

2010 yılında inşası tamamlanan ve hizmete açılan müzede dünyanın en büyük sanat koleksiyonu sergilenmektedir. Müze 9.000’den fazla esere ev sahipliği yapmaktadır. Çağdaş sanat sergileri bulunan müzede kimi zaman etkinlikler düzenlenmektedir. Turistlerin en fazla tercih ettiği müze cuma günü hariç her gün 09.00-19.00 arasında hizmet vermektedir. Doha gezi rehberi ile gezilmesi gereken müzeye ise cuma günleri 13.30’dan sonra ziyaretçi kabul edilmektedir.

National Museum of Qatar

2018 yılında hizmete açılan müze Mimar Jean Nouvel tarafından çöl gülünden esinlenerek yapılmıştır. Müze kuş görüşü bakıldığında çiçeğe benzemektedir. Müze içinde sergilenen eserler arkeolojik buluntular, geleneksel kıyafetler ve mücevherler bulunmaktadır. Oldukça fazla turist çeken National Museum of Qatar’ı ziyaret etmek mümkündür.

Souq Waqif Art Center

Çağdaş kültür ve geleneksel Arap kültürünün bir arda kullanıldığı merkezde birçok sanatçının eserleri sergilenmektedir. Şehrin önde gelen sanatçılarının eserlerini Souq Waqif Art Center’da ziyaret etmeniz mümkündür. Hafta sonu hariç tüm günlerde ziyaretçi kabul edilmektedir. 

Camel Pen

Doha’da bulunan Camel Pen sadece develerin bulunduğu bir hayvanat bahçesidir. Develer ile fotoğraf çekinmek, deve yürüyüşüne çıkmak için oldukça uygun olan Camel Pen haftanın her günü ziyaret açıktır. Doha gezisi içinde mutlaka yer vermesi gereken bir yerdir. 

The Corniche

Doha’nın Basra Körfezine bulunan kıyısında uzun yürüyüşlere çıkmak ve eşsiz körfez manzarasını izlemek isteyen turistlerin sıklıkla tercih ettiği noktalardan birisidir. Korniş boyunca yürüyüş yaparak etrafta bulunan dinlenme yerleri ve restoranlarda oturmak mümkündür. 

Aspire Park

Doha’nın en büyük parkı olan Aspire Park’da aileniz ile vakit geçirmek oldukça eğlenceli olacaktır. Uzun yürüyüşler yapmak ve yapay gölün etrafında dinlenmek mümkündür. Çocuklar için oyun alanları bulunan parkta kafelerde oturarak dinlenmenize olanak sağlar. Küçük büyük herkes tarafından en çok tercih edilen Aspire Park ile gün boyu vakit geçirmek mümkündür. Doha görülecek yerler listesinde Aspire Park aileniz ile en güzel vakit geçirebileceğiniz yerlerden birisidir. 

Bunlar ilgini çekebilir?

Doha Hayvanat Bahçesi

Doha Hayvanat Bahçesinde her türden hayvana rastlamak mümkündür. Özellikle küçük yaşta ziyaretçilerin tercih ettiği hayvanat bahçesinde filler, zürafalar, zebralar ve antiloplara rastlamanız mümkündür. 4.2 hektarlık alana kurulan hayvanat bahçesinde 1500 kadar hayvan yaşadığı bilinmektedir. Hayvanat bahçesini 08.00-23.00 saatleri asında ziyaret etmeniz mümkündür. Vahşi hayvanları oldukça yakından görmenize imkan sağlan hayvanat bahçesine dünyanın birçok farlı ülkesinden ziyaretçi akın etmektedir.

Barzan Kulesi

Petrolden önceki zamanlarda inci ile geçimini sağlayan Doha’da inci çıkaran dalgıçların gözetlenmesi 1910 yılında inşa edilmiştir. Barzan Kulesi içinde bulunan gözlemciler uzaklardan gelen gemiler ve dalgalar konusunda dalgıçlara bilgi verirlerdi 16 metre yüksekliğe sahip olan Barzan Kulesi tamamlanan restorasyon çalışmaları ile günümüzde ziyaretçi kabul etmektedir. Doha'da gezilecek yerler arasında Barzan Kulesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. 

Pigeon Kulesi

Güvercinler için inşa edilen kulede güvercinlerin içine girmesi için binlerce delik bulunmaktadır. Aynı zamanda kulenin üzerinde güvercinlerin dinlenebilmeleri için oldukça fazla tutunma çubuğu bulunmaktadır. Pigeon Kulesinde fotoğraf çekinmek ve güvercinleri beslemek mümkündür. 

İmam Muhammed bin Abdulvahap Cami

Doha görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer verişmesi gerekir. Oldukça modern çizgilere sahip olan İmam Muhammed bin Abdulvahap Cami özellikle müslüman turistlerin ilgisini çekmektedir. 2006 yılında hizmete açılan camii 175 bin hektarlık alanı kaplamaktadır. Camii aynı anda 30.000 kişinin ibaret etmesine imkan tanıyor. 90 adet kubbeye sahip olan camiinin üç ana giriş olmak üzere toplam 20 girişi bulunmaktadır. Oldukça büyük camiinin minaresi ise 65 metre uzunluktadır. 300 adet aracın parkına imkan sağlayan otoparkı ile ziyaretçilerine ve ibadet eden kişilere park konusunda oldukça yardımcı olmaktadır. 

Kategoriler: Şehir Rehberi