İçindekiler[göster]

Muğla iline bağlı olan Köyceğiz’de gezilecek yerler oldukça çeşitlidir. Doğal güzelliklerini korumayı başarmış, tarihi yerleri, koyu, ormanları ile birlikte son derece huzurlu bir tatil noktalarından biridir. Oldukça sakin bir bölge olması sebebiyle pek çok tatilci tarafından tercih edilmektedir. Narenciye bahçeleri, eşsiz doğal güzellikleri bulunmaktadır. Tarihi yerleri ile birlikte yıllar boyu binlerce yerli ve yabancı turistleri kendisine çekmiştir. 

Köyceğiz gezilecek yerler için günübirlik geziler düzenlemektedir. Bu sayede her geçen gün yerli ve yabancı turistler yeni keşifler yapabilme şansı elde edebilmektedir. Genel olarak tatilciler, bölgenin sakinliği karşısında hayran kalmakta ve uzun süreler boyunca konaklamayı tercih etmektedir. Köyceğiz'e karayolu ulaşımları otogar üzerinden gerçekleştirilmektedir. Aynı şekilde havayolu ulaşımı için de Dalaman Havalimanı tercih edilmek zorundadır. Bu nedenle Muğla uçak bileti alırken bu noktalara dikkat etmek gereklidir. 

Köyceğiz Gölü

Köyceğiz’e tatil yapmak için uğrayanların ilk olarak Köyceğiz Gölü’nü de ziyaret etmeleri gerekmektedir. Mutlaka gezi listelerinde yer edinmesi gerekli olan bu göl kentin simgesi haline gelmiştir. Köyceğiz adını sahip olduğu bu gölden almaktadır. Eşsiz güzellikleri ile ön plana çıkan gölün manzarası, tatlı suyu gelenlerin başlıca dikkatini çeken özelliklerindendir. 

Göl sınırları içerisinde bulunan Küçük Ada ziyaret edilmesi gerekli olan bir başka uğrak yeridir. Fotoğrafçılar için vazgeçilmez mekanlardan biridir. Derinliği en fazla 2 metre olan bir göldür. Motorsuz su sporları, balık tutma gibi aktiviteler için son derece uygun olan bir göldür. Bu şekilde insanlar çeşitli aktiviteler yapma fırsatı yakalamakta ve eşsiz manzaraların tadını çıkarmaktadır. 

Köyceğiz Gölü etrafı geziler yaparken kaybolmamak adına Köyceğiz gezi rehberi ihtiyacı doğabilir. Çünkü ilk defa ziyaret edenler için göl ve deniz birbirine karıştırılmakta ve bu şekilde karışıklıklar meydana gelebilmektedir. Hapishane Adası adı verilen ufak bir bölgede yer alan göl ziyaretleri ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ada önceleri askeri amaçlarla kullanılmıştır. Günümüzde ise hapishane görevi üstlenmektedir. 

Yuvarlak Çay

Yuvarlak Çay, Köyceğiz ile Ortaca ilçelerini birbirinden ayırmaktadır. Doğal bir sınır olarak oldukça ünlü bir bölgedir. Alabalık denilince akla ilk olarak gelen mekandır. Burada pek çok farklı balık çiftlikleri yer alır. Bunun yanında Çay yanına kurulmuş olan pek çok tesis bulunur. Bu işletmelerde kişiler istedikleri her türlü hizmetleri elde edebilmektedirler. Köyceğiz'de görülecek yerler içerisinde mutlaka yer alan bu bölge eşsiz güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeker. 

Yuvarlak Çay giriş ücreti bulunmamaktadır. Kişiler istedikleri saatlerde istedikleri gibi ücretsiz bir şekilde ziyaretler geçekleştirebilmektedir. 

Kaunos Antik Kent Kalıntıları

Köyceğiz gezisi düzenlerken mutlaka yer verilmesi gerekli olan bir diğer önemli noktalardan biridir. Geçmiş dönemlerde siyasi ve konum açısından son derece önemli bir yere sahiptir. Önemli bir liman kentidir. Birçok uygarlık tarafından bu bölge yönetilmiştir. Bu nedenle tarihi açıdan yüksek öneme sahiptir. 

Genel olarak tekne turları ile birlikte gezilebilecek bölgelerdendir. Denizin alüvyonlarla sürüklenmesi ile birlikte bu bölge zaman içerisinde harabeye dönüşmüştür. Böylelikle liman özelliklerini zaman içerisinde kaybetmiştir. Antik kente gezi yapabilmek için ilçe merkezlerinden karayolu araçlarıyla birlikte Dalyan üzerinden düzenlenmekte olan tekne turlarına katılmak gereklidir. Bu şekilde antik kente yolculuğa çıkılabilmektedir. 

Öne çıkan tarihi ile birlikte dikkatleri çeken bu bölge sınırları içerisinde akropol, Roma Hamamı ve bir de tapınak bulunmaktadır. Antik kentin manzarası için pek çok tatilci ilk olarak burayı ziyaret etmek istemektedir. Günümüzde pek fazla kalıntılara rastlanmamaktadır. 

Kral Mezarları

Eski dönem inanışlarına göre mezarlar ne kadar yükseklere inşa edilirse o kadar tanrıya yakın olunabilirdi. Bu nedenle eski dönemlerden mezarlar olabildiğinde yükseklere inşa edilmekteydi. Köyceğiz'de görülmesi gereken yerler içerisinde kral mezarları da girmektedir. Krallar, yüksek rütbelere sahip olan askerler ve başarılı olan komutanlar kendileri için yükseklerde mezarlar inşa ettirebilmekteydi. Bu önemli kişiler mezarlarını dağların eteklerine yaptırmaktaydılar. Köyceğiz sınırları içerisinde mutlaka ziyaret edilmesi gerekli olan bölgelerden biridir. 

Ziyaretçilerin şehrin tarihini yakından keşfedebilmeleri için mutlaka gezip görmeleri gerekli olan mekanlardan biridir. Çevrede yer alan kaya mezarlar pek çok ziyaretçiyi kendisine çekmektedir. Doğal güzellikleri ve tarihi açıdan önemi ile kral mezarları önemli bir yere sahip. Mezarlar üzerinde resimler, işlemeler bulunmaktadır. Bu mezarlar M.Ö. 4.yüzyıl dönemlerinden günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Kral mezarları antik kentin biraz ilerisinde yer almaktadır. 

Sandras Dağı

Kış turizmi ve dağ aktiviteleri için son derece uygun olan bölgelerden biri Sandras Dağı’dır. Burada aktif bir şekilde dağcılık hizmetleri verilmektedir. Köyceğiz sınırları içerisinde yer alan Köyceğiz turistik bölgeler içerisinde bulunan bir dağdır. Yayla Köyü’ne yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Dağ tırmanışları için son derece uygun olan ve dağ sporları ile ilgilenmekte olan tatilcileri kendisine çeken bir dağdır. Eşsiz manzaraları ve görkemli yapısı ile birlikte pek çok ziyaretçiye kapısını aralamaktadır. Bu dağ yaklaşık olarak 2200 metre yüksekliğe sahiptir. Dağ tırmanışları için son derece uygun bir yapısı bulunmaktadır. 

Ekincik Plajı

Köyceğiz görülecek bölgeleri içerisinde bulunan bir diğer mekanlardan biri Ekincik Plajı olarak ziyaretçilerin karşısına çıkmaktadır. Marmaris ve Göcek arasında tekne turu düzenlemekte olan firmalar tarafından uğrak yeridir. Derin noktalara iskele ulaşabilmek mümkündür. Kıyı kısmı oldukça sığdır. 

İnce kumdan oluşan yapısı ile birlikte yumuşak bir kumsal vaat etmektedir. Kumu dolasıyla tatilciler burada yalın ayak dolaşabilmekte, plajın keyfini sürebilmektedir. En popüler plajlardan biridir. Çevresinde hizmet vermekte olan pek çok farklı restoren ve işletmeler bulunmaktadır. Aynı zamanda bu plajı çevreleyen narenciye ağaçları bulunur. Doğal güzellikleri ile insanların dikkatlerini üzerine çekmeyi başarmıştır. Doğa yürüyüşleri için ise son derece uygun bir yapısı bulunmaktadır. Köyceğiz belediyesine bağlı olan plaj bir halk plajıdır. Bu nedenle kişilerin herhangi bir şekilde ücret ödemelerine gerek yoktur. Ücretsiz bir şekilde günün her saati rahatlıkla ziyaret edilebilir. Şemsiye, şezlong, duş alma yerleri, soyunma kabinleri ve WC’ler bulunmaktadır. Bu şekilde çok daha rahat bir şekilde ziyaretçiler gezilerini düzenleyebilmektedir. 

Ağla Yaylası Manzarası

Köyceğiz doğal güzellikler bakımından son derece zengin olan bir ilçedir. Burada yer alan Ağla Yaylası bu doğal güzelliklerden sadece bir tanesidir. Enfes kokusu ve hoş görünümü ile birlikte insanları kendisine hayran bırakan bölge muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Köyceğiz içerisinde mutlaka görülmesi gerekli olan yerlerden biridir. Her yıl ağustos aylarında şenlikler düzenlenmektedir. Bu nedenle eğlencenin hakim olduğu bir yayladır. 

Bunlar İlgini Çekebilir?

Ekincik Köyü

Tertemiz bir denize ve harika bir doğaya sahip olan Ekincik Köyü mutlaka gezilip görülmesi gerekli olan bölgelerdendir. Tam anlamı ile efsane bir manzaraya sahip olan bu köyde tırmanışlar yapılabilmektedir. İlçe merkezinden tam olarak 30 km uzaklıkta bulunan bir köydür. Bu köye minibüsler ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Minibüsler ile birlikte oldukça ucuz bir şekilde ziyaretler düzenlenebilmektedir. Aynı şekilde özel araçlar ile de köy ziyareti gerçekleştirilebilir. 

Ekincik Köyü ziyaretleri için Muğla otobüs bileti fiyatlarına göz atabilirsiniz. Burada kamplar, doğa yürüyüşleri gibi pek çok farklı aktiviteyi gerçekleştirebilir, sevdikleriniz ile birlikte eşsiz piknikler yapabilirsiniz. 

Kategoriler: Şehir Rehberi