İçindekiler[göster]

Amerika oldukça büyük bir ülkedir. Bu büyük ülkede çok fazla gezilecek alan bulunmaktadır. En fazla tercih edilen ulaşım yolu uçaktır. Amerika uçak bileti ile İstanbul’dan direkt uçuşla Amerika’nın birçok farklı şehrine inmeniz mümkündür. Amerika’da oldukça fazla görülecek ve gezilecek tarihi ve kültürel mekanın yanı sıra oldukça fazla doğal güzellik vardır. Amerika seyahati için en fazla tercih edilen şehirler ve mekanlar yolculuğunuzun çok iyi geçmesini sağlayacak!

New York

Amerika’nın en büyük şehri olan New York aynı zamanda en fazla turist çeken şehirdir. New York şehri en merak edilen ilçesi olan Brooklyn de içinde bulunduğu beş ilçeden oluşmaktadır. Amerika’nın simgesi olan Özgürlük Anıtının bulunduğu şehirde kültürel ve doğa gezisi yapmak için farklı bir sürü mekan bulunmaktadır. Amerika gezisi sırasında ilk akla gelen simge Özgürlük Anıtıdır. 

High Line

Eski tren yolunun yerini alan yürüyüş yolunda şehre üsten bakmak ve karmaşadan uzak bir şekilde yürüyüş yapmak mümkündür. Oldukça farkı çiçeklerin ve bitkilerin içinde bakındıran yürüyüş yolu 1.45 kilometre uzunluğundadır.

Modern Sanat Müzesi

18. yüzyıldan günümüze birçok eserin sergilendiği müzede en değerli sanatçıların paha biçilmez eserleri bulunuyor. Van Gogh’un Yıldızlı Gece adlı eserin sergilendiği müzede en fazla dikkat çeken eserdir. Müze cuma günleri 16.00 ile 20.00 arasında ücretsiz ziyaretçi kabul ediyor. Amerika turistik bölgeleri arasında en dikkat çeken müzedir. 

Central Park

Dünyanın en ünlü parkı olan Central Park New York’ta bulunmaktadır. Birçok farklı eserin sergilendiği park tam bir açık hava müzesidir.

Aziz Patrick Katedrali

Katolik kilerine bağlı olan bir kilisedir. Katolik Başpiskoposluğunun idari binası olan kilise New York’un en fazla tercih edilen turistlik mekanlarından birisidir. 1878 yılından günümüze uzanan tarihi yapı Amerika favori mimari yapıları listesinde 11. Sırada kendini gösteriyor. 

Metropolitan Sanat Müzesi

19. yüzyılın sonlarında inşası tamamlanan müze dünyanın en büyük üzerinden birisidir. 5 bin yıllık eserlerin toplandığı müzede her döneme ait eserler bulunmaktadır. Eski Mısır döneminden kalan mumyalar ve kral mezarlarını görmek mümkündür. 

Washington DC

Amerika’nın yönetim merkezi olan şehir daha çok iş adamlarını ve devlet büyüklerini ağırlıyor olsa da turistlerin oldukça ilgisi çeken yapıların başında Beyaz Saray gelmektedir. Washington Amerika gezilecek bölgeler içinde en fazla tercih edilen şehirdir. 

Beyaz Saray

1880 yıllarda inşası tamamlanan saray ABD başkanlarının ikamet ettikleri yerdir. İçine girişlerin yasak olduğu binayı sadece dışarıdan görmek ve fotoğraf çekmek için ziyaret edebilirsiniz. 

Amerikan Kongre Binası

1880 yılında inşası tamamlanan kongre binasının turlar ile içini görmek mümkündür. Capitol Hill bölgesinde yer alan bina turistlik amaçlı kullanılıyor. Amerika gezi rehberi ile kongre binasını ziyaret ederek Amerika tarihi ile ilgili bilgiler almak mümkündür. 

National Mall ve Memorial Park

İçinde Lincoln ve Washington Anıtı, Jefferson Memorial gibi önemli eserleri barındıran park 18. yüzyıldan günümüze ulaşan bir alandır. 

Washington Ulusal Katedrali

Orta Çağ dönemine ait oldun mimarisiyle oldukça büyüleyici olan katedral dünyanın en büyük katedralleri arasında yerini almaktadır. 

Smithsonian Enstitüsü

Şato olarak dizayn edilen enstitü günümüzde müze idare merkezi olarak kullanılmaktadır. Tam bir şato görünümü mimarisiyle turistlerin odak noktası haline gelmiştir. 

Boston

Amerika İngiltere mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Bostan’da savaşa dair izlere rastlamak mümkündür. 

Bunlar ilgini çekebilir?

Boston Halk Kütüphanesi

Ülkenin ilk kütüphanesi olan halk kütüphanesinin oldukça etkileyici bir mimarisi vardır. 

Özgürlük Yolu

Boston’un en popüler turistik merkezi olan özgürlük yolu bir harita yardımıyla oldukça kolay bir şekilde turlamanız mümkündür. 

Güzel Sanatlar Müzesi

Avrupa’nın en çok eser bulunduran müzesi unvanına sahiptir. 450 bin üzerinde kayıtlı eser bulunan müzede tüm eserleri incelmek için oldukça fazla zaman geçirmek gerekiyor. 

Charles Nehri

Nehrin etrafındaki yürüyüş yolu ve dinlenme alanları ile nehrin mantarını izlemek, fotoğraf çekmek ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak için oldukça güzel bir yerdir. 

New England Akvaryumu

Avrupa’nın en büyük akvaryumu olan New England akvaryumu sayısız balık türüne ev sahipliği yapmaktadır. Amerika'da görülecek yerler arasında küçük büyük her yaştan insanın dikkatini çekmektedir. 

Hollywood’un kalbi olan şehir göz alıcı plajları ile birçok ziyaretçiyi bünyesinde barındırıyor. Hollywood yazısıyla hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler Griffith Park’ı ziyaret etmesi gerekmektedir. 

Santa Monica İskelesi

Üzerinde lunaparkın bulunduğu iskele Los Angeles’ın simgesi haline gelmiştir. Restoran, kafe ve lunaparkın bulunduğu iskelede eşsiz okyanus manzarasını izlemeniz mümkündür. 

Walt Disney Konser Salonu

Akustik açıdan dünyanın en başarılı konser salonunda birçok etkinlik düzenlenmektedir. 2.265 seyirciyi aynı anda konser izlemeye olanak sağlayan konser salonu oldukça büyüktür. Amerika görülmesi gereken yerler arasında en fazla görülmeyi hak eden yer olan konser salonunda her ay için etkinlik planı yayınlanmaktadır. 

Disneyland

1955 yılında kurulan fuar olarak başlayan Disneyland günümüzde oldukça popüler olan bir eğlence ve oyun alanına dönüşmüştür. İçinde iki büyük alışveriş merkezi bulunduran park büyük küçük tüm yatan ziyaretçiyi çekmektedir. 

Santa Monica Eyalet Plajı

Filmlerin en sık tercih ettiği plajlardan biri olan Santa Monica Plajı 3.5 kilometre uzunluğundadır. 

Miami

Oldukça ünlü plajları ve tatil mekanlarının yanı sıra oldukça farklı kültürlere ev sahipliği yapan sokakları ve kültürel noktaları ile oldukça fazla turist çekmektedir. İstanbuldan aktarmasız uçak bileti ile Miami’ye ulaşmak mümkündür. 

San Fransisco

Amerika’nın en önemli sanat merkezi olan şehirde birçok müze bulunmaktadır. 

Golden Gate Köprüsü

Şehrin simgesi olan köprü 1937 yılında kullanıma açılmıştır. Özellikle kış aylarında oldukça sis olduğundan turuncu renge boyanan köprü ikonik rengi ile hafızalara kazınmıştır. 

Alcatraz Adası

Adada bulunan hapishane adayı oldukça popüler bir yer yapmaktadır. Adadaki hapishane 1934 ve 1963 yılları arasında faaliyet göstermiştir. Hapishane kapatıldıktan sonra oldukça turistlik bir mekan heline gelen adaya turlar düzenlenmektedir. 

The Palace Of Fine Arts

Şehrin en tarihi yapısı olan The Palace Of Fine Arts inşa edildiği dönemde önemli sanatçıların eserlerinin sergilenmesi için tasarlanmıştır. Yunan tarzı mimarisiyle turistlerin en gözde mekanlarındandır. Amerika görülecek yerler listesinde en fazla tercih edilen mekandır. 

San Francisco Modern Sanat Müzesi

Şehrin en büyük ve en gözde modern sanat merkezidir. 1935 yılında kurulan müzede 33.000 üzerinde eser bulunmaktadır. Fotoğraf, mimari, tasarım, heykel gibi birçok farklı alanda eserlere ev sahipliği yapmaktadır. 

Chicago

Amerika’nın en büyük üçüncü şehri olan şehirde oldukça fazla gökdelen bulunmaktadır. Özellikle iş insanlarının bulunduğu şehir tam bir büyük şehir özellikleri taşımaktadır. 

Holy Name Katedrali

1871 yılındaki yangından sonra inşa edilen katedral şehrin ilk kilisesidir. Oldukça fazla restore çalışması geçiren katedral Gotik tarzdaki mimarisinden ödün vermemiştir. 

Richard H. Driehaus Müzesi

19.yüzyılda inşa edilen yapı günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. 1883 yılında konak olarak inşa edilen binada 19.yüzyılın yaşantısına tanık olmak mümkündür. Salonlar, kütüphaneler, yemek odası, balo salonu restore edilerek tam bir 19.yüzyıl yaşantısı elde edilmiştir. Geçmiş yaşantının izlerini görmek isteyen turistler Amerika gezilecek yerler sırasından en üst basamakta yer edinmiştir. 

Kategoriler: Şehir Rehberi